Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vești proaste pentru investitorii în criptomonede. Meta renunță la proiectul propriei criptomonede

La mai bine de doi ani de la lansare, Meta Platforms, anterior Facebook, a decis să vândă compania de monede digitale Diem Association, relatează Reuters, care citează Wall Street Jurnal.

Afacerea lui Mark Zuckerberg, lansată inițial sub numele de Libra, a fost vândută pentru 200 de milioane de dolari băncii Silvergate Capital din California.

 

Proiectul a întâlnit imediat o opoziție acerbă în special din partea autorităţilor din diferite ţări, care s-au îngrijorat că le-ar putea eroda controlul asupra sistemului monetar, ar putea activa criminalitatea și ar putea afecta confidențialitatea utilizatorilor.

 

Citește și
energie electrica
Țara care interzice producerea de criptomonede, pentru a economisi energie electrică

În căutarea aprobărilor de reglementare, Facebook și-a redenumit apoi moneda digitală în „Diem” și și-a redus ambiția globală de a se concentra asupra Statelor Unite, anunțând lansarea unei monede stabile în dolari americani, care sunt criptomonede legate de o monedă tradițională.

O lovitură recentă a venit atunci când directorul de tehnologie financiară al Facebook, David Marcus, care îi supraveghea eforturile de a dezvolta Diem, a părăsit compania pentru a începe să lucreze la ceva nou. 

Meta și Silvergate nu au oferit, până în acest moment, nicio declarație.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult