Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vestă din aur de 90.000 de dolari, la târgul de bijuterii din Istanbul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Istanbulul găzduieşte în acest weekend un eveniment plin de strălucire. Târgul de bijuterii, unul dintre cele mai mari din lume, ajuns anul acesta la ediţia cu numărul 33.

Producătorii, mai puţini ca în anii trecuţi din cauza problemelor economice, au adus în faţa publicului veste din aur şi seturi de bijuterii cu design neobişnuit.

Doamnele care nu se mai mulţumesc cu inele, cercei şi coliere, fie ele bătute cu pietre scumpe, îşi pot cumpăra, drept podoabă, o vestă din aur! Accesoriul creat de un bijutier turc e scos la vânzare cu 90.000 de dolari.

Mai ieftin, la "doar" 40.000 de dolari, e un top creat din aur de 22 de carate şi decorat cu smaralde în partea de sus.

Citește și
lingouri de aur - AGERPRES
Un german a predat lingouri de 100.000 de dolari. Câți bani a primit drept recompensă

Cele două creaţii nu sunt însă cele mai scumpe exponate de la târg. Un inel cu diamante de opt carate costă 250.000 de dolari.

Designerii turci îmbină cu inspiraţie metalele preţioase cu nestemate diverse. Unanim admirat, un colier-fluture împodobit cu perle, safire şi turmaline e scos la vânzare cu 25.000 de dolari.

Un designer excentric şi-a pus semnătura pe un colier bizar, în formă de şarpe.

Selin Nizam, bijutier: "Pietrele colorate şi bijuteriile lucrate manual sunt vedetele târgului. Femeile s-au săturat de modelele clasice, vor bijuterii care să le facă să se simtă deosebite."

De la târg au lipsit monumentele în miniatură, realizate din aur masiv, care au fost vedetele ediţiilor trecute. Economia turcă traversează o criză, iar asta s-a văzut şi la târg, unde au fost prezenţi mai puţin producători. Vânzările de bijuterii merg însă bine, graţie exporturilor în creştere.

Mustafa Kamar, organizator: "Dacă ne uităm la exporturile din ultimele nouă luni vedem că cifra e mai mare cu 36% faţă de exporturile din întreg anul trecut."

Tot mai multe bijuterii turceşti ajung în Elveţia şi Marea Britanie, spre deosebire de anii trecuţi când mergeau cu precădere în Dubai şi Irak.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult