Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Momentul emoționant în care o polițistă este îmbrățișată de fratele tânărului pe care l-a omorât

Your browser doesn't support HTML5 video.

Amber Guyger, fost ofițer de poliție din orașul american Dallas, care și-a ucis vecinul în apartamentul său, a fost condamnată la 10 ani de închisoare.

Femeia va fi eligibilă pentru eliberare condiționată abia peste cinci ani, relatează CNN.

„Bineînțeles că acest lucru e inadecvat. Întregul sistem de justiție este inadecvat și munca trebuie să continue”, a declarat Lee Merritt, avocatul familiei lui Botham Jean, bărbatul ucis.

John Creuzot, procurorul-șef din Dallas, a transmis că biroul său este foarte mulțumit de verdict. Acesta a recunoscut că se aștepta la o pedeapsă mai mare, dar a spus că respectă decizia juriului.

„Vom trece peste și la fel face și familia lui Botham”, a declarat Creuzot.

Citește și
facebook
A fost arestată din cauza unui LIVE pe Facebook. Cum și-a filmat fiica în vârstă de o lună

Ultima zi a procesului a fost marcată de un moment emoționant, în care fratele mai mic al lui Jean, Brandt, i-a spus lui Guyger că o iartă și i-a oferit o îmbrățișare lungă înainte să fie trimisă la închisoare.

La puțin timp după, judecătorul Tammy Kemp i-a oferit lui Guyger o Biblie și a îmbrățișat-o și el.

„Poți avea Biblia mea. Eu mai am trei sau patru acasă. Pe aceasta o folosesc în fiecare zi. Asta va fi treaba ta pentru luna viitoare. Scrie chiar aici. Ioan 3:16. Aici începi”, i-a spus judecătorul de caz.

Mama bărbatului ucis, Allison, nu a reacționat initial la sentința primită de ucigașa fiului său, dar le-a spus reporterilor că această sentință îi va oferi timp lui Guyger să reflecteze și să își schimbe viața.

Ulterior, Allison Jean a spus că acest caz expune corupția din departamentul de poliție din oraș și că scena crimei a fost alterată. De asemenea, mama lui Botham a spus că ofițerii de poliție nu sunt antrenați corespunzător.

„Dacă Amber Guyger nu era învățată să împuște în inimă, fiul meu ar fi fost azi aici”, a declarat mama îndurerată.

Jurații au găsit-o vinovată pe Guyger, în vârstă de 31 de ani, de împușcarea mortală a lui Jean în apartamentul său din orașul Dallas, statul Texas, în anul 208. Femeia putea primi o sentință de până la 99 de ani de închisoare.

În seara zilei de 6 septembrie 2018, Amber Guyger, 31 de ani, îşi încheiase serviciul şi încă purta uniformă când l-a ucis cu un foc de armă pe Botham Jean, 26 de ani, care locuia într-un apartament cu un etaj mai sus de al său. Potrivit afirmaţiilor sale, ea a crezut că a deschis uşa propriului apartament şi că se afla în faţa unui intrus, asupra căruia a deschis focul, înainte de a chema salvarea.

În timpul procesului, care a demarat la începutul lui septembrie la Dallas şi a suscitat un mare interes naţional, ea s-a apărat invocând "o tragică eroare de judecată" în faptul că a greşit etajul. Însă acuzarea a subliniat numeroasele ocazii ratate de către poliţistă în a-şi da seama de eroarea comisă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult