Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vaticanul schimbă regulile privind fenomenele paranormale. Miracolele care atrag milioane de creștini

Când sunt știri false informațiile despre o statuie care plânge? Cât de credibilă este afirmația că o relicvă sfântă a dus la o vindecare miraculoasă? Și cum ar trebui să fie confirmată o apariție divină?  

Acestea sunt teme care vor fi abordate în noile linii directoare ale Vaticanului privind fenomenele supranaturale, care urmează să fie prezentate vineri, informează BBC.

Documentul întocmit de Dicasterul pentru Doctrina Credinței al Vaticanului va stabili noi reguli pentru a evalua veridicitatea unor astfel de afirmații. Se spune că numărul rapoartelor despre astfel de fenomene a crescut în ultimii ani, într-o eră a rețelelor sociale - uneori răspândite prin dezinformare și zvonuri.

Este posibil ca orientările noi să înăsprească criteriile de screening, analiză și posibilă respingere a cazurilor. Vaticanul a emis ultima dată decizii cu privire la acest fenomen în 1978.

Miracolele au fost raportate de-a lungul secolelor, iar cele recunoscute de Biserică au determinat nenumărați pelerini și papi să viziteze locurile unde se spune că ar fi avut loc.

Citește și
orb
Miracol de Crăciun. Cum și-a recăpătat vederea un bărbat care a orbit în urma unui accident. Nu a mai văzut timp de 36 de ani

Milioane de creștini se îngrămădesc la Lourdes, în Franța, de exemplu, sau la Fatima în Portugalia, unde se presupune că Fecioara Maria le-a apărut copiilor, promițând un miracol - după care se spune că mulțimile au asistat la soarele zig-zagând prin cer. Miracolul a fost recunoscut oficial de Biserică în 1930.

Miracolul fals, cu mesaje de la Isus și Feciara Maria împotriva avortului 

Dar alte rapoarte sunt considerate de către oficialii bisericii a fi false. În 2016, o italiancă a început să pretindă apariții regulate ale lui Isus și Mariei într-un orășel la nord de Roma, după ce a adus înapoi o statuie de la Medjugorje, în Bosnia, unde se spune că ar fi apărut și Fecioara Maria.

Mulțimile s-au rugat în fața statuii și au primit mesaje, inclusiv avertismente împotriva căsătoriei între persoane de același sex și a avortului. I-au trebuit opt ani episcopului local să dezmintă, în cele din urmă, povestea.

Așadar, Vaticanul, o instituție plină de misticism și care comunică încă prin semnale de fum, va spera că noile sale reguli pot reglementa supranaturalul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult