Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Variante de răspuns pentru ruși, într-un sondaj despre Putin: ”încredere”, ”speranță”, ”siguranță”, ”respect” și ”mândrie”

Peste 86 % dintre rușii care au răspuns unui sondaj realizat de un institut de stat au avut o părere foarte bună despre discursul lui Vladimir Putin. Puși să aleagă ce simt, ei au răspuns: ”încredere”, ”speranță”, ”siguranță”, ”respect” și ”mândrie”.  

Vladimir Putin își dezvoltă rapid un cult al personalității specific dictaturilor autentice, iar un exemplu este articolul publicat duminică de agenția rusă de stat TASS. Potrivit acesteia, 86% din ruși au avut o părere foarte bună despre Vladimir Putin în urma discursului acestuia de pe 29 februarie.

Mai mult, sondajul organizat de o instituție de stat le-a oferit respondenților următoarele variante de răspuns la întrebarea ce sentiment le-a stârnit discursul lui Putin: ”încredere”, ”speranță”, ”siguranță”, ”respect” și ”mândrie”.

”Peste 80% dintre rușii chestionați care au urmărit discursul anual asupra stării națiunii adresat de președintele rus Vladimir Putin la Adunarea Federală cred că președintele în exercițiu are un plan clar de dezvoltare a țării pentru câțiva ani înainte și este capabil să-l implementeze, potrivit unui sondaj la nivel național realizat de cel mai mare institut sociologic al Rusiei. Sondajul a fost realizat de Centrul de Cercetare a Opiniei Publice din Rusia (VCIOM) printre 1.600 de ruși adulți, la 1 martie”, scrie TASS.

Emoțiile rușilor, prezentate cu satisfație patriotică

Agenția de stat raportează că ”dintre cei care au urmărit discursul, 85% au spus că Putin are un plan clar de acțiune și o strategie de dezvoltare a țării pentru câțiva ani în viitor. Fiecare al zecelea respondent (10%) a considerat că nu există nicio strategie sau plan. Majoritatea celor chestionați, 86%, consideră că președintele poate implementa acest plan integral sau parțial și fiecare a doua persoană a fost complet sigură de el”.

Citește și
vladimir putin
Premierul eston: Putin consideră că Estonia nu este „cu adevărat o ţară, ci o parte a imperiului rus”

Discursul lui Putin despre starea națiunii în fața Adunării Federale a avut loc pe 29 februarie și a durat peste două ore.

Dintre cei care au urmărit discursul, ”86% au spus că le-a făcut o impresie pozitivă, fiecare al doilea respondent exprimând o certitudine deplină. Fiecăruia al doilea respondent care a ascultat discursul i-au plăcut toate ideile și propunerile exprimate de liderul rus. Rușii au aprobat în special teme precum sprijinul pentru familiile tinere (21%), infrastructura și noi locuințe și drumuri (13%) și proiectele naționale „Familie”, „Viață lungă și activă” și „Resurse umane”, printre altele (12%)”, mai arată sursa citată.

”În general, cei chestionați au avut o atitudine pozitivă față de discursul lui Putin. Emoțiile lor au inclus „încredere (36%), speranță (35%), sentiment de siguranță (33%), respect (32%) și mândrie (29%)”, raportează cu satisfacție patriotică agenția de stat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult