Vânătoare de comori cu ajutorul GPS-ului de pe telefon. Milioane de oameni au intrat în joc
Your browser doesn't support HTML5 video.
Participanţii la acest joc trebuie să descopere un indiciu ascuns într-un loc izolat, în oraşe sau în afara acestora, să confirme că au descoperit aşa-zisa comoară şi să plece în urmărirea altui secret.
Totul este atât de palpitant încât în concurs s-au înscris tineri şi vârstnici deopotrivă. Jocul este destul de popular în toată lumea şi are adepţi chiar şi în România.
Geocaching este un fel de "v-aţi ascunselea" din era telefoanelor inteligente. Adică un mod distractiv de a petrece timpul liber în natură, şi de aceea tot mai multe familii s-au înscris la vânătoarea de comori. Pentru a participa la joc trebuie să găseşti o cutiuţă ascunsă într-un loc desemnat prin coordonate geografie pe GPS. Şi sunt mii de astfel de cutiuţe, în întreaga lume.
Cei ce se înscriu pe site-ul jocului pot vedea coordonatele GPS ale cutiilor din toată lumea. Iar dacă găseşti o cutie, vei găsi în interior o hârtiuţă pe care o bifezi pentru a dovedi că ai fost acolo.
Iar provocările sunt atât de mari încât şi cei mai comozi participanţi uită de dificultăţie traseului şi fac exerciţii fizice la care nu s-ar fi gândit.
Jucător: "Dacă mi-ai fi spus să urc pe un deal, probabil că nu aş fi făcut asta. Dar dacă ai ascunde ceva acolo sus, m-aş duce. Iar dacă ai face din lucrul ascuns o prioritate, atunci probabil că aş şi alerga un pic."
Cutiile mai speciale pot conţine chiar jucării, monede, brelocuri sau mici lucruri de valoare simbolică. Atracţia pentru acest joc este atât de mare încât sunt înscrişi peste 3 milioane de oameni din 190 de ţări, printre care şi România.