Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Val uriaș de amenințări, după perchezițiile din vila fostului președinte Donald Trump. Ce spun agenții FBI

Your browser doesn't support HTML5 video.

Oficialii FBI din Statele Unite spun că agenții instituției se confruntă cu un val uriaș de amenințări, după perchezițiile din vila fostului preşedinte Donald Trump.

Dacă pe rețelele de socializare curg mesajele violente, inclusiv amenințări cu moartea la adresa agenților, sunt cazuri în care indivizi revoltați au mers mai departe de atât.

Greg Ehrie, fost agent special al FBI: „În 22 de ani de aplicare a legii federale cu FBI nu am văzut niciodată acest nivel de amenințare”.

Surse din cadrul FBI, citate de CNN, spun că aceste valuri de ură și amenințările au atins niveluri fără precedent după ce agenții au descins la reşedinţa fostului preşedinte american Donald Trump, din Mar-a-Lago.

Acestea sunt doar câteva dintre mesajele postate în ultimele zile pe rețelele sociale. Unul dintre autori a fost identificat, arestat și urmează să fie dus în fața instanței.

Citește și
Stephen King
Stephen King, atac fără precedent la Donald Trump. „A fost un preşedinte îngrozitor şi este o persoană îngrozitoare”

Greg Ehrie, fost agent special al FBI: „Acești oameni sunt măcinați de o asemenea ură mai mereu. De unde au apărut în această țară oameni care îndeamnă la spânzurătoare, la distrugere, crimă, la uciderea angajaților FBI? Nu am mai văzut așa ceva până acum”.

Iar în unele cazuri, susținătorii lui Trump au ales să meargă dincolo de amenințări.

Cu doar câteva zile în urmă, un bărbat înarmat cu o pușcă şi îmbrăcat cu o vestă antiglonţ a vrut să pătrundă într-un birou al FBI din Ohio. Individul nu a reușit să treacă de zona controlului de securitate. A încercat apoi să fugă, iar într-un schimb de focuri cu poliția a fost ucis.

Jonathan Greenblatt, directorul organizației Liga Anti-Defăimare: „Nu am mai văzut așa ceva. De îndată ce a apărut vestea despre perchezițiile FBI la Mar-a-Lago au venit aceste strigăte furioase din partea susținătorilor radicali ai președintelui Trump, din partea unor extremiști de dreapta”.

La scurtă vreme după incidentul din Ohio, mai mulți susținători ai lui Trump s-au adunat pentru a protesta în fața unui birou FBI din Arizona. Mulți erau înarmați.

Greg Ehrie, fost agent special al FBI: „Ceea ce nu poate fi măsurat este impactul acestor lucruri aspura angajatului obișnuit de la FBI, care trebuie să identifice mereu amenințări (la adresa altora). Dar aceste amenințări sunt o povară în plus pentru acești bărbați și aceste femei care doar încearcă să apere Constituția și drepturile noastre”.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult