Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Val intens de lovituri în Ucraina. Mai multe regiuni au fost lovite de rachete

Your browser doesn't support HTML5 video.

Rachetele rusești au lovit din nou Ucraina noaptea trecută. Mai mulți oameni au murit, după ce un centru pentru tranfuzie sanguină din regiunea Harkov a fost bombardat.

Proiectilele Moscovei nu au cruțat nici sudul țării vecine, iar sirenele care anunțau posibile raiduri aeriene s-au auzit până spre dimineață, pe întreg teritoriul. Valul intens de lovituri vine după ce purtătoarea de cuvânt al ministerului rus al Apărării a promis răzbunare, ca urmare a atacului lansat de ucraineni în Marea Neagră, asupra a două nave rusești.

Scenă din imagini a fost surprinsă azi-noapte în orașul ucrainean Kupiansk, aproape de granița cu Rusia, după ce un proiectil rusesc dirijat a lovit un centru pentru transfuzie sanguină.

„Această crimă de război spune totul despre agresiunea rusă” a scris președintele Zelenski într-o postare pe internet, la scurt timp după atac.

Nu a fost liniște nici în Donețk. Clădirea care arde este Universitatea de Economie și Comerț și a fost lovită cu bombe cu dispersie, susține Moscova.

Cu câteva ore înainte, rușii atacau o fabrică ucraineană ce produce motoare pentru avioane și elicoptere.

Unele rachete au fost lansate dinspre Belarus, afirmă ucrainenii.

Bombardamentele au avut loc după ce Moscova a acuzat Ucraina că a lovit cu drone un petrolier rusesc cu 11 membri ai echipajului la bord, în apropiere de strâmtoarea Kerci, din Marea Neagră. Este al doilea astfel de atac din ultimele zile. Nimeni nu a fost rănit, dar ambarcațiunea a fost avariată.

În ceea ce privește reuniunea din Arabia Saudită, pe tema planului de pace propus de Zelenski, „discuțiile nu au fost deloc ușoare”, spune un reprezentant al Kievului, fără să dea prea multe detalii. Unele delegații au planificat întâlniri bilaterale pentru astăzi.

Volodimir Zelenski: ”Este foarte important ca acolo, în marja reuniunii de la Jeddah, să aibă loc negocieri bilaterale cu partenerii. Cu cât este mai puternică această consolidare a lumii în vederea restabilirii unei păci juste, cu atât mai repede vor înceta bombele şi rachetele cu care Moscova vrea să înlocuiască normele dreptului internaţional".

Între timp, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi-a continuat inspecţia pe frontul din Ucraina, în apropierea orașului Severodonetsk. Oficalul rus s-a întâlnit cu militarii şi le-a înmânat medalii unora dintre ei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult