Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Val de furie după ce un marocan a asasinat o studentă, la Paris. Adunarea Naţională cere măsuri mai dure antimigrație

O studentă a fost asasinată în Paris, iar suspectul un marocan, a fost arestat în Elveția.

În consecință, partidul francez de extremă dreapta Adunarea Naţională a îndemnat noul guvern francez să ia măsuri mai dure împotriva imigraţiei şi pentru sporirea siguranței publice.

La mai puţin de 12 ore după ce liderul Adunării Naţionale (RN), Jordan Bardella, a atenţionat că opinia publică este furioasă din cauza acestei crime, noul ministru francez de interne Bruno Retailleau a asigurat că guvernul este gata să modifice legislaţia dacă va fi nevoie, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

RN, din care face parte şi Marine Le Pen, şi-a semnalat tacit sprijinul pentru o nouă coaliţie între centrişti şi conservatori, după alegerile din iulie, la care guvernul centrist al preşedintelui Emmanuel Macron a suferit pierderi grele. RN şi-a rezervat însă dreptul de a-şi retrage sprijinul pentru cabinetul premierului Michel Barnier dacă nu se ţine cont de preocupările sale privind imigraţia, securitatea şi alte probleme, afirmând că soarta guvernului este în mâinile sale.

"E timpul ca acest guvern să ia măsuri: compatrioţii noştri sunt supăraţi şi nu se vor mulţumi cu vorbe", a spus Bardella marţi seara, referindu-se la uciderea tinerei Philippine, de 19 ani. El a acuzat statul că este prea blând în ce priveşte securitatea.

Citește și
emmanuel macron
Emmanuel Macron se prăbușește în sondaje. Cota de popularitate a scăzut după decizia de a dizolva Adunarea Naţională

„Viaţa Philippinei a fost luată de un imigrant marocan vizat de o OQTF (obligaţie de a părăsi Franţa)", a scris Bardella pe reţeaua X.

Cadavrul tinerei a fost îngropat sâmbătă într-un parc din Paris. Le Parisien a relatat că suspectul, un marocan de 22 de ani, a fost arestat în Elveţia marţi seara. Acesta urma să fie expulzat din Franţa, unde a stat la închisoare pentru viol, a mai indicat media.

„În faţa unei astfel de tragedii, precedată de multe altele, nu putem să ne limităm la condamnări sau să ne declarăm furioşi. Depinde de noi, oficialii publici, să actualizăm legislaţia, pentru a-i proteja pe francezi", a reacţionat Bruno Retailleau miercuri dimineaţa, într-un comunicat", a adăugat el.

Retailleau, provenit din partidul Republicanilor (conservator), a semnalat şi anterior că Franţa va adopta probabil măsuri mult mai dure în privinţa imigraţiei şi a securităţii.

La rândul ei, deputata Verzilor, Sandrine Rousseau a avertizat împotriva utilizării de către extrema dreaptă a acestei crime pentru "a-şi răspândi ura de rasă", a mai consemnat Reuters.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult