Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vaccinul anti-COVID produs de AstraZeneca, pus pe pauză după apariţia unei reacții adverse la un participant

Compania farmaceutică AstraZeneca a anunţat marţi o pauză la nivel mondial în testele clinice ale vaccinului său experimental împotriva COVID-19 după apariţia unei boli inexplicabile la un participant.

"În cadrul testelor clinice mondiale randomizate ale vaccinului împotriva coronavirusului de la Universitatea Oxford, procesul nostru de evaluare normală a fost declanşat şi am făcut voluntar o pauză în vaccinări pentru a permite o evaluare de securitate de către un comitet independent", a declarat compania, partener industrial al universităţii britanice, într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt al companiei a descris pauza ca „o acțiune de rutină care trebuie să se întâmple ori de câte ori există o boală potențial inexplicabilă într-unul dintre studii, în timp ce este investigată, asigurându-ne că menținem integritatea studiilor”, transmite Statnews.

Potrivit New York Times, un voluntar din UK a fost diagnosticat cu mielită transversă (o inflamaţie a coloanei vertebrale), care poate conduce la afectarea coloanei vertebrale și care este cauzată de infecții virale.

Totuși, cauza acestei afecțiuni nu a fost confirmată, iar ancheta independentă are rolul de a investiga dacă există vreo legătură cu vaccinul anti-Covid, scrie și BBC.

Citește și
Ce este ”Covidul lung” și care sunt simptomele sale. ”Sunt departe de a fi pe deplin înțelese”
Ce este ”Covidul lung” și care sunt simptomele sale. ”Sunt departe de a fi pe deplin înțelese”

Vaccinul se află în prezent în cea de-a treia fază a testelor clinice.

Contract pentru 300 milioane de doze cu CE

 

Comisia Europeană a anunţat la sfârșitul lunii august semnarea, în numele statelor membre ale UE, a unui contract cu compania farmaceutică britanico-suedeză AstraZeneca pentru achiziţia a 300 de milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19 aflat în prezent în fază experimentală, a anunţat executivul comunitar.

Contractul survine după semnarea unui pre-acord de achiziţie în luna august. Acesta este primul contract semnat de UE pentru cumpărarea unui potenţial vaccin împotriva noului coronavirus. Contractul prevede şi opţiunea cumpărării a 100 de milioane de doze suplimentare.

Documentul semnat mai prevede că statele membre ale UE ''pot despăgubi producătorul (AstraZeneca) în anumite condiţii'' pentru a compensa ''riscul ridicat'' al procesului de dezvoltare a vaccinului. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult