Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vacanță de coșmar pentru zeci de români, surprinși de incendiul din hotelul din Kemer, Mulți au rămas doar în costum de baie

Vacanţă de coşmar pentru zeci, de turişti români aflaţi în Turcia după ce hotelul din Kemer în care, sunt cazaţi a luat foc. Unii dintre ei, inclusiv copii, au fost evacuaţi cu scările de la etajele superioare.

Un părinte şi fiul acestuia, în vârstă de șapte ani, au avut nevoie de îngrijri medicale, după ce s-au intoxicat cu fum. Oamenii sunt teferi, însă lucrurile lor au fost distruse de apă şi fum.

"Era deasupra noastră și i-am spus ăluia și a zis că nu-i problemă! Cum mă nu-i problemă dacă iese fum, ești tâmpit la cap? Ce dracu aveți în capul ăla? Proști sunteți mă! De la bucătărie a luat foc! Filmează și acolo cum îi scoate pe aia cu scara!”, spunea un român cazat în hotel.

Incendiul a izbucnit vineri în jurul ori 16, când turiştii se pregăteau să se retragă în camere. Câţiva români povestesc că au încercat să alerteze personalul hotelului când au văzut un fum negru ieşind din bucătărie.

Turiști: „Strigau Fire!, Fire! şi aia nimic, apoi au pornit alarmele de incendiu, dar deja era prea târziu, că fumul invadase tot hotelul."

Citește și
incendiu
Incendiu violent în județul Olt. Zeci de pompieri au fost trimiși la fața locului

Hotelul cu 600 de camere se afla în oraşul Kemer ,în sud-vestul Turciei iar în momentul în care a luat foc, era, potrivit turiştilor romani, plin ochi.

Oamenii povestesc că intervenţia pompierilor turci a fost îngreunată de zidurile care înconjurau hotelul, pe care militarii au fost nevoiţi să le dărâme.

Pompierii au venit cu două excavatoare, au dărâmat zidurile, dar operațiunea a durat mult, a explicat turista româncă. Doi bătrâni au fost scoşi cu măşti de oxigen pentru că nu au putut să se autoevacueze, sărind din balcon în balcon. „Fratele meu a urcat pe scară şi a inhalat şi el fum, ca să trezească copilul care dormea. Au avut nevoie şi ei de oxigen” a explicat ea.

Timp de șase ore, oaspeţii au aşteptat în zona piscinelor, unii îmbrăcaţi doar în costume de baie. Când au revenit în camere, totul era acoperit de funingine şi de apă. Mulţi au rămas şi fără acte. 13 turişti din Medgidia s-au întors sâmbătă în ţară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult