Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Uraganul Laura a ajuns pe coasta americană. Meteorologii spun că va fi o furtuna "monstruoasă"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Furioasă Laura, un uragan de categoria 4, aproape de maxim, a "debarcat" pe coasta americană. Rafalele de vânt ating şi 240 de kilometri pe oră.

Iar nivelul oceanului ar putea crește cu până la șase metri, în zona în care va lovi furtuna "monstruoasă", așa cum au catalogat-o meteorologii. O jumătate de milion de oameni au primit ordin de evacuare. Nu au cum să supraviețuiască unui impact catastrofal.

Martin Savidge, corespondent CNN, Lake Charles, Louisiana: "Ne aflăm aici într-o zonă ceva mai adăpostită, aşa că nu înfruntăm furtuna în toată puterea sa, dar ochiul urganului chiar este aproape. Se aude mugetul furtunii şi suntem aproape de momentul critic aici, pentru cei care au rămas şi sunt baricadaţi în casele lor. E greu să mă ţin pe picioare. Cred că mă retrag de aici şi-ţi dau legătura".

"Vânătorii de uragane" au zburat direct prin vântul cu o incredibilă forţă distructivă adus de Laura, cu doar câteva ore înainte să ajungă deasupra coastei americane. Ciclonul tropical s-a transformat în ceea ce meteorologii numesc o "furtună monstruoasă".

Sylvester Turner, primarul din Houston, Texas: "Vreau să subliniez cât de rapid se intensifică aceste furtuni".

Citește și
Rusia începe o campanie de vaccinare în masă împotriva coronavirusului
Cele mai multe cazuri noi de coronavirus sunt în Bucureşti, Prahova, Bacău, Vaslui

Toate localităţile de pe coasta Golfului Mexic s-au pregătit de momentul zero, în care Laura va lovi.

Conform măsurătorilor, vântul ar atinge şi 240 de kilometri pe oră, în zona de coastă. S-ar putea produce tornade, iar apele umflate ale oceanului, împinse cu forţă peste zonele joase ale ţărmului, s-ar putea ridica până la 6 metri înălţime! Deja sunt inundaţii în anumite zone din Texas şi Louisiana.

John Bel Edwards, Guvernator Louisiana: "Trebuie să înţelegeţi, vorbim despre o revărsare adusă de furtună din care nimeni nu are scăpare".

În întreaga regiune au fost mobilizate resursele statelor, dar şi de la nivel federal.

Benjamin Schott, meteorolog, Serviciul Naţional de Meteorologie: "În niciun caz nu poţi fi sigur că vei supravieţui, dacă locuieşti în Rita şi mai rămâi, azi, în zonele pentru care a fost emis ordin de evacuare".

Mai bine de o jumătate de milion de oameni au primit ordin de evacuare. Dar unii au decis să rămână, să se baricadeze în case şi să înfrunte urgia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult