Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Uraganul "coşmar" va lovi joi estul SUA. Avertismentul preşedintelui Trump

Uraganul Florence a pierdut în ultimele 24 de ore două categorii de intensitate, scăzând de la 4 la 2. Chiar şi aşa, experţii avertizează că potenţialul său distructiv rămâne considerabil.

Aşadar, uraganul ''coșmar" va ajunge, la sfârșitul zilei de joi, pe coasta de est a Statelor Unite. "E pericol de inundații extreme", avertizează oficialii americani, în frunte cu președintele Trump. Și le cer oamenilor să nu ignore atenţionările.

După o serie de avertismente scrise pe Twitter, președintele s-a adresat americanilor printr-un mesaj video, pentru a sublinia pericolul ce vine odată cu uraganul Florence. Trump avea lecţia învăţată, după ce i-a chemat, în Biroul Oval, pe șeful Agenţiei pentru situaţii de urgenţă şi pe secretarul Securităţii interne ca să le explice, pe hartă, cum vine uraganul Florence. De asemenea, preşedintele a fost informat despre evacuări şi pregătirile echipelor de intervenție.

În unele locuri, cantiatea de precipitaţii ar putea fi de ordinul sutelor de litri pe metru pătrat - au avertizat oficiali Agenţiei federale pentru mangementul situaţiilor de urgenţă.

Potrivit centrului naţional de monitorizare a uraganelor, Florence este acum la categoria patru - cu doar o treaptă mai jos decât cel mai mult posibil. Asta înseamnă că vântul va atinge peste 210 kilometri pe oră.

Citește și
uraganul Florence
Un uragan uriaş se apropie de coastele SUA. Peste un milion de oameni, evacuaţi

Peste 1,7 milioane de oameni din trei state au primit ordin de evacuare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult