Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Unul dintre susținătorii lui Donald Trump, numit președintele Băncii Mondiale

Your browser doesn't support HTML5 video.

Americanul David Malpass, un statornic susţinător al preşedintelui Trump, a fost numit preşedinte al Băncii Mondiale pentru un mandat de cinci ani.

În vârstă de 63 de ani, Malpass a fost, până acum, subsecretar de stat la Departamentul Trezoreriei, iar alegerea lui arată că administraţia Trump vrea un control mai strict al Băncii Mondiale.

Paradoxal, Malpass a criticat public, în 2017, instituţiile internaţionale, inclusiv banca Mondială şi FMI, considerându-le cheltuitoare, "nu foarte eficiente" şi "adesea corupte în practicile lor de împrumut".

Malpass a spus că vrea să recentreze instituţia asupra "esenţei misiunii sale", aceea de "a reduce sărăcia în lume". Totodată, în opinia lui, Banca Mondială trebuie să reducă finanţarea Chinei, pentru ca ţara a devenit prea bogată pentru astfel de sprijin.

Statele Unite sunt cel mai mare acţionar al Băncii Mondiale, cu 16% din drepturile de vot, şi îl desemnează în mod tradiţional pe preşedintele băncii.

Citește și
Niculae Bădălău
Ministrul Economiei: ”Avem aur mult. Îl vindem, îl ia Banca Națională, facem inele, ghiuluri”

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult