Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Unul dintre cele mai cunoscute medicamente, folosit intens și în România, ar duce la sinucidere

Autoritățile din Marea Britanie vor reevalua peste 30 de medicamente antidepresive, printre care și Prozac, după ce statisticile au arătat legături între acestea și sute de cazuri de sinucidere și autovătămare.

Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor de Sănătate urmează să reanalizeze eficacitatea avertismentelor privind efectele secundare în legătură cu cele mai frecvent prescrise antidepresive pe piața din Marea Britanie, scrie Independent.

Practic, mai mult de 30 dintre cele mai frecvente antidepresive utilizate în Marea Britanie urmează să fie revizuite de către autoritatea de reglementare a medicamentelor din Regat, deoarece cifrele indică sute de decese legate de sinucidere și autovătămare în rândul persoanelor cărora li s-au prescris aceste medicamente.

Ancheta autorităților, după sesizările a numeroase familii

Medicamentele, care includ Prozac și sunt prescrise la milioane de pacienți, vor fi analizate de Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor de Asistență Medicală (MHRA).

Măsura vine ca răspuns la preocupările exprimate de familiile din Marea Britanie cu privire la adecvarea măsurilor de siguranță aplicate pentru a-i proteja pe cei care iau medicamente, cum ar fi avertismentele despre potențiale efecte secundare.

Citește și
fetite intoxicate
O fetiță este în comă, iar alte 4 în stare gravă după ce au înghițit antidepresive

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult