Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ungaria anunță că va continua să coopereze cu Rusia: ”Nu acceptăm nicio presiune din exterior”. Ce va primi de la Putin

Ungaria va continua să coopereze cu Rusia, indiferent de presiunile lumii civilizate, maghiarii urmând să primească în schimb de la țara condusă de Vladimir Putin gaze și construirea unui nou reactor nuclear.

Interesul naţional este menţinerea unei cooperări stabile, previzibile şi echitabile între Ungaria şi Rusia, guvernul ungar respinge orice presiune pentru a pune capăt acestei cooperări - a declarat joi, la Skopje, ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior, Péter Szijjártó, potrivit Hirado.

În urma discuţiilor purtate cu omologul său rus, Serghei Lavrov, ministrul a declarat că menţinerea cooperării bilaterale în anumite domenii rămâne un interes naţional.

“Politica externă pe care o ducem are în vedere interesului naţional, nu acceptăm nicio presiune din exterior şi, prin urmare, vom continua să cooperăm cu Rusia în perioada următoare aşa am făcut-o până acum, în privinţa asigurării aprovizionării cu energie a Ungariei” – a subliniat el.

Ministrul a salutat faptul că extinderea centralei nucleare de la Paks avansează bine, la o zi după ce au fost finalizate lucrările pentru cei 2,7 kilometri de fundaţie.

Citește și
viktor orban
Fundația Soros acuză guvernul maghiar de antisemitism. Viktor Orban: Ungaria e cea mai sigură țară din Europa pentru evrei

“Astfel, rămâne un obiectiv realist ca anul viitor să aibă loc aşa-numita “ceremonie a primului beton”, iar noile unităţi ale centralei nucleare de la Paks să fie conectate la reţea la începutul anilor 2030″, a spus Szijjarto.

Ungaria vorbește de ostilitatea Bulgariei

Potrivit ministrului maghiar, Serghei Lavrov a dat asigurări că Rusia şi companiile ruseşti îşi vor îndeplini în totalitate obligaţiile care le revin în cadrul contractelor semnate şi vor livra conform graficului gazele naturale şi petrolul necesare.

“Mai mult, Serghei Lavrov m-a asigurat că, în pofida măsurii ostile a Bulgariei, Gazprom va livra gaze Ungariei conform contractului şi graficului”, a subliniat el.

“Astfel, aprovizionarea cu gaze naturale a Ungariei este garantată în continuare, în pofida taxelor suplimentare impuse de bulgari asupra gazului care urmează să fie livrat în Ungaria, Serbia şi Macedonia de Nord prin Bulgaria”, a declarat ministrul.

În încheiere, el a mai precizat că, în timpul discuţiilor, l-a informat pe omologul său rus că Ungaria rămâne angajată în favoarea păcii în Ucraina.

“Pentru noi este important ca în zona noastră să înceteze zgomotul armelor de foc şi să înceapă în sfârşit tratativele de pace. Ungaria se pronunţă în toate organizaţiile internaţionale pentru menţinerea canalelor de comunicare, pentru încetarea cât mai grabnică a focului şi pentru începerea tratativelor de pace”, a afirmat ministrul maghiar.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult