Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ungaria amână votul pentru aderarea Suediei și Finlandei la NATO

Ungaria a amânat și mai mult votul privind ratificarea candidaturilor de aderare a Suediei și Finlandei la NATO, conform unui program actualizat publicat pe site-ul guvernului lor, scrie Sky News.

Întârzierea împinge acum votul înapoi cu două săptămâni până la sesiunea parlamentară care începe pe 20 martie.

Ungaria rămâne singura țară membră NATO, în afară de Turcia, care nu a aprobat încă ofertele celor două țări nordice de a adera la alianța militară occidentală.

Premierul ungar Viktor Orban a spus că este în favoarea aderării celor două țări la NATO, dar susține că guvernele de la Stockholm și Helsinki au „răspândit minciuni flagrante” despre Ungaria, care au ridicat întrebări în rândul parlamentarilor din partidul său cu privire la aprobarea sau nu a ofertei.

„Nu este corect ca ei să ne ceară să-i luăm la bord în timp ce răspândesc minciuni flagrante despre Ungaria, despre statul de drept în Ungaria, despre democrația noastră și despre viața de aici”, a spus Orban într-un interviu radio recent.

„Cum poate cineva să-și dorească să fie aliatul nostru într-un sistem militar în timp ce răspândesc fără rușine minciuni despre Ungaria?”

NATO necesită aprobarea unanimă din partea membrilor săi existenți pentru a admite altele noi.

Turcia și Ungaria sunt singurele națiuni din alianța militară de 30 de membri care nu au susținut oficial aderarea Suediei și Finlandei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult