Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Una dintre cele mai faimoase picturi din lume va trece printr-o restaurare neobişnuită

Your browser doesn't support HTML5 video.

Opera "Rondul de Noapte" a lui Rembrandt va rămâne sub ochii publicului pe timpul lucrărilor. Restauratorii vor lucra în muzeu, într-o încăpere din sticlă. În plus, întreg procesul va fi transmis în direct, pe internet.

 

Muzeul Rijksmuseum va lansa, în iulie 2019, cel mai amplu proiect de cercetare şi de restaurare din istoria să: restaurarea picturii "Rondul de noapte".

"Rondul de noapte", cea mai ambiţioasă operă a lui Rembrandt şi vedeta incontestabilă a muzeului Rijksmuseum de la Amsterdam, transmite semnale că are nevoie urgentă de o restaurare.

Restaurator: ”Am văzut că au loc schimbări în stratul de la suprafaţă. De pildă, câinele a început să devină alb."

Specialiştii vor să afle care e cauza acestor schimbări îngrijorătoare. Abia apoi va începe restaurarea care se va desfăşura sub ochii publicului. Pictura uriaşă, de aproape patru metri pe patru metri şi jumătate, va fi închisă într-o încăpere de sticlă, unde vor lucra restauratorii.

Taco Dibbits, directorul general al muzeului Rijksmuseum: ”Rondul de noapte aparţine tuturor. Peste două milioane de oameni vizitează în fiecare an muzeul Rijksmuseum. Pictura e parte centrală a culturii noastre. Toată lumea ar trebui să aibă ocazia să o vadă."

În 1642, primarul Amsterdamului i-a comandat lui Rembrandt o pictură cu ofiţerii din garda sa. Pictorul a prezentat personajele în mişcare, fapt nemaiîntâlnit, utilizând în premieră tehnică clarobscurului.

Pictura are o istorie tumultoasă: a fost sfâşiată cu cuţitul de două ori, a fost ţinta unui atac cu acid şi a fost ascunsă într-o peşteră ca să nu ajungă în mâinile naziştilor.

Lucrările de restaurare, care vor costa, potrivit estimărilor, mai multe milioane de euro, vor fi precedate, din februarie anul viitor, de o expoziţie specială dedicată lui Rembrandt.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult