Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Una dintre cele mai bogate femei din Coreea de Nord, pedepsită pentru un motiv absurd

O antreprenoare nord-coreeană, care a făcut avere din distribuţia de bere, a fost arestată iar autorităţile i-au confiscat toată averea.

Potrivit Daily NK, femeia, identificată doar drept „doamna Kim”, a strâns una dintre cele mai mari averi din Coreea de Nord din distribuţia de bere Taedonggang, o marcă locală extrem de populară, produsă cu o tehnologie cumpărată din Marea Britanie. Ea a fost însă arestată şi „pedepsită cu asprime”, conform surselor din Phenian, pentru că a obţinut profit din distribuţia de bere.

Potrivit aceloraşi surse, motivul absurd invocat de autorităţi maschează de fapt dorinţa acestora de a-i confisca averea „doamnei Kim”. Antreprenoarea ar fi avut toate actele necesare şi singura ei abatere ar fi fost aceea că a dat în unele cazuri mită pentru a trece mai uşor de controale.

Pedeapsa primită de una dintre cele mai bogate femei din Coreea de Nord

O altă explicaţie ar fi că regimul vrea să declanşeze o campanie împotriva noilor îmbogăţiţi, cunoscuţi drept "donju". 

Şefii fabricii de bere Taedonggang sunt şi ei anchetaţi. Antreprenoarei i-a fost confiscată toată averea, inclusiv bunurile personale. De asemenea, a fost expulzată din Phenian, fiind deportată într-o regiune rurală.

Citește și
Alegerile parlamentare din Coreea de Nord
Phenianul, împânzit cu fotografii cu Kim Jong-un într-o secție de votare. GALERIE FOTO

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult