Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un virus misterios, asemănător Coronavirusului, a ajuns din China în Europa. Cele trei simptome cheie

Un virus misterios, care face ravagii în China, a ajuns acum și în Europa. Oficialii din două țări au confirmat prezența virusului, asemănător Coronavirusului.  

Virusul, asemănător Coronavirusului, provoacă haos în China de câteva săptămâni, iar lumea este în alertă din cauza temerilor că ar putea apărea o nouă pandemie, scrie Daily Star. Virusul a făcut ca oficialii din alte țări, cum ar fi India, care se tem de răspândirea unui alt focar în rândul populației lor, după izbucnirea Coronavirusului în 2019, să se pregătească temeinic.

O mare creștere a numărului de boli respiratorii a lovit China, spitalele din Beijing fiind depășite după o creștere masivă a numărului de spitalizări. Ca urmare, unele state indiene își pregătesc acum propriile servicii de sănătate.

Virusul a fost detectat pentru prima dată și în Europa.

Oficialii medicali din Danemarca și Olanda au confirmat că virusul a luat amploare în aceste țări, iar cei din Olanda au confirmat că numărul copiilor cu vârste cuprinse între cinci și 14 ani care au contractat virusul a crescut la 130 la 100.000 în doar o săptămână. Aceasta reprezintă mai mult decât dublul numărului normal de cazuri de îmbolnăviri de gripă de iarnă pentru această perioadă a anului, în medie.

Citește și
pastile covid
Studiu. Pastila anti-COVID-19 dezvoltată de Merck, Molnupiravir, suspectată că accelerează mutaţiile virusului

Danemarca a raportat, de asemenea, o creștere de trei ori mai mare, de la 168 la 541 în decurs de cinci săptămâni, cercetătorii principali de la Statens Serum Institute, Hanne-Dorthe Emborg, declarând: „În ultimele cinci săptămâni, numărul de cazuri noi a crescut semnificativ, iar acum vedem mult mai multe cazuri decât de obicei și că există o infecție răspândită în întreaga țară”.

După săptămâni de mister, cele trei simptome cheie ale virusului misterios au fost dezvăluite:

Dureri în gât;

Oboseală;

Tuse persistentă care poate dura săptămâni sau luni de zile.

Maria Van Kerkhove, director interimar al departamentului de pregătire și prevenire a epidemiilor și pandemiilor din cadrul OMS, a declarat: „Am întrebat despre comparații înainte de pandemie. Iar valurile pe care le văd acum, vârful nu este la fel de mare ca ceea ce au văzut în 2018-2019. Acest lucru nu este un indiciu al unui agent patogen nou. Acest lucru este de așteptat. Cu asta s-au confruntat majoritatea țărilor în urmă cu un an sau doi”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult