Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Indonezia, lovită de un tsunami devastator. Cel puțin 222 de morți și 843 de răniți

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cel puţin 222 de oameni au murit şi aproape 843 au fost răniți după ce un tsunami a lovit Indonezia, potrivit BBC News. Bilanțul numărului victimelor ar putea crește, au anunțat autoritățile.

Printre victime nu se numără cetățeni străini.

Imagini surprinse de localnici și postate pe Twitter de un oficial al agenției de gestionare a dezastrelor arată cum oamenii fug disperaţi din faţa valului distrugător.

De asemenea, într-un clip postat pe Twitter se vede momentul în care unda de șoc lovește oamenii care asistau la un concert. Conform sursei citate, basistul formației și managerul au murit, iar alți 3 membri și soția solistului vocal sunt dați dispăruți.

Circa două sute de angajaţi ai societăţii naţionale de electricitate Perusahaan Listrik Negara (PLN) şi membri ai familiilor acestora care se adunaseră pe plaja Tanjung Lesung pentru a participa la petrecerea de sfârşit de an a companiei au fost surprinşi de un tsunami produs sâmbătă seara.

Citește și
tsunami indonezia
Descoperirea uluitoare a cercetătorilor pe fundul mării, după tsunamiul puternic produs in Indonezia

În înregistrarea video difuzată pe reţelele de socializare pot fi văzuţi petrecăreţii care se bucură de muzică, dar care sunt cuprinşi de panică după ce valurile au izbit scena.

"Sub apă nu am putut decât să mă rog: "Iisuse Hristoase, ajutor!", a declarat Zack, unul dintre membrii din echipa formaţiei rock Seventeen, care a povestit pe Instagram cum s-a zbătut după ce a fost luat de valuri.

"În ultimele secunde aproape am rămas fără aer", a spus el adăugând că a supravieţuit agăţându-se de o parte a scenei prăbuşite.

Autorităţile au explicat că acest tsunami nu a fost provocat de un cutremur. Cel mai probabil, de vină au fost alunecări de teren submarine, apărute în urma unei erupţii a vulcanului Krakatau, care se află în strâmtoarea ce desparte insulele Java şi Sumatra.

Autoritățile mai spun că, în același timp, mareea era înaltă din cauza fenomenului de Lună plină, iar tsunamiul a fost o combinație a acestor factori.

Cele mai multe victime au fost înregistrate într-o zonă turistică populară, aglomerată în perioada sărbătorilor.â

Numai pe o plajă au fost afectate 430 de case, nouă hoteluri, zece ambarcațiuni și zeci de maşini.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult