Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un tren care circulă în România, considerat printre cele mai bune din Europa de jurnaliștii britanici

Publicaţia The Guardian a realizat un clasament al celor mai bune trenuri de noapte din Europa. Printre acestea se află și unul care circulă între București și Budapesta.

Jurnaliștii britanici scriu că au realizat acest clasament deoarece trenurile de noapte au cunoscut o adevărată „renaștere” datorită investițiilor din partea operatorilor de căi ferate, ca măsură de reducere a numărului zborurilor din motive climatice și pentru a oferi activiștilor de mediu un nou mod de a călători.

„Gara Keleti din Budapesta, de unde pornește trenul, impresionează prin fațada grandioasă, tavanele înalte și senzația de spațiu și lumină. La celălat capăt al călătoriei, îți petreci dimineața privind Munții Carpați - trenul care pleacă seara de la Keleti, nu ajunge în Gara de Nord din București până la prânz. Vagoanele de dormit sunt standard și este posibil să nu aveți vagon restaurant până ajungeți în România”, scrie The Guardian, care precizează că un bilet pe această rută costă începând de la 54 de euro.

Printre cele mai bune 10 trenuri de noapte din Europa se mai numără unele de pe rutele Paris-Roma, Madrid-Lisabon ași Bruxelles-Viena.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult