Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un submarin care ducea turiști să vadă epava Titanicului a dispărut în Oceanul Atlantic. Un miliardar se afla la bord

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un submarin care era folosit pentru a duce turiști să vadă epava Titanicului a dispărut în apele Oceanului Atlantic, luni.

Paza de coastă din Boston a confirmat că este în desfășurare o operațiune de căutare a submarinului. 

Desfășurarea evenimentelor UPDATE 23:03 - Un cercetător din Stockholm a explicat condițiile grele cu care se confruntă echipele de căutare.

„Oceanul are în medie 4 kilometri adâncime, așa că acest submarin se află la mare adâncime”, a spus cercetătorul pentru BBC.

El a adăugat că lumina pătrunde doar până la aproximativ un kilometru în suprafața oceanului, deci submarinul se află într-un „întuneric absolut, iar presiunea apei este de aproximativ 400 de atmosfere”.

  UPDATE 22:38 - Submarinul a pierdut contactul cu echipa de la suprafață la o oră și 45 de minute de la începerea scufundării, duminică dimineață, a transmis Garda de Coastă a SUA.

UPDATE 22:16 - Locul exact în care se află epava Titanicului și cum arată submarinul care a dispărut.

Citește și
titanic
Noi imagini impresionante ale epavei Titanic aflată în descompunere | GALERIE FOTO și VIDEO

UPDATE 21:41 - Submarinul a mai dispărut anul trecut timp de două ore și jumătate, după cum a povestit un reporter CBS News care a plecat în călătoria spre epava Titanicului. Acesta a spus că sistemul de comunicații care trimite semnalele către vas „cumva s-a stricat.

UPDATE 21:20 - Submarinul care transportă turiștii spre epava Titanicului emite semnale către „nava mamă”, în mod normal, o dată la 15 minute. În prezent este vorba despre ore întregi în care nu a mai fost primit niciun fel de semnal.

UPDATE 21:14 - La bordul submarinului se află cinci persoane, după cum a confirmat un purtător de cuvânt al Gardei de Coastă pentru The Guardian.

UPDATE 20:24 - Hamish Harding, miliardarul a cărui prezență la bordul submarinului a fost confirmată de către fiul său vitreg, este un om de afaceri britanic, aviator, explorator și turist spațial din Emiratele Arabe Unite. El este fondatorul Action Group și președintele Action Aviation, o companie internațională de brokeraj de avioane cu sediul central în Dubai.

UPDATE 20:16 - Fiul vitreg al exploratorului britanic a confirmat faptul că acesta se află la bordul submarinului.

„Să ne gândim și să ne rugăm pentru mama mea și pentru Hamish Harding”, a spus el, menționând că tatăl său vitreg se afla în submarin.

UPDATE 19:51 - Potrivit site-ului operatorului, submarinul are un sistem de monitorizare a navei în timp real. Există senzori care analizează efectele schimbării presiunii asupra vasului în timp ce se scufundă, pentru a evalua integritatea structurii.

„Acest sistem de monitorizare oferă pilotului o avertizare cu suficient timp pentru a opri coborârea și a reveni în siguranță la suprafață”, mai spune compania.

UPDATE 19:36 - Deși nu a fost confirmat numărul de persoane de la bordul submarinului sau cine ar putea fi acestea, un explorator britanic, Hamish Harding, a transmis, duminică, că va face parte din cea mai nouă expediție OceanGate către Titanic.

Harding a scris pe contul său de Facebook că scufundarea va avea loc duminică și a adăugat că în echipă vor fi și „exploratori legendari care au făcut peste 30 de scufundări până la Titanic începând din anii '80”.

Acesta a mai menționată că scufundarea „va fi cel mai probabil prima și singura din acest an către Titanic” din cauza condițiilor meteorologice.

UPDATE 19:26 - Submarinul The Titan poate coborî la o adâncime de 4.000 de metri. Dimensiunile sale sunt de 670 cm x 280 cm x 250 cm. În cazul în care la bord se află cinci persoane, suportul vital pentru este asigurat timp de 96 de ore.

Nava mai este folosită și pentru cercetare și inspecție, colectare de date, producție de filme, testare hardware și software la mare adâncime.

Este echipat cu o platformă de la care este lansat și la care se întoarce după fiecare scufundare.

UPDATE 19:05 - Garda de Coastă din Boston a transmis că se află la conducerea operațiunii de căutare.

Submarinul poate duce până la cinci persoane, dar încă nu se știe câte se află în acest moment la bord.

UPDATE 18:40 - Compania care operează cursele a declarat, potrivit BBC, că „explorează și mobilizează toate obțiunile” pentru a aduce înapoi cu bine echipa de pe submarin.

„Toată atenția noastră se îndreaptă către membrii echipajului din submarin și către familiile lor”, a transmis OceanGate.

Agenția a mai spus că a primit ajutor din partea mai multor agenții guvernamentale și companii de explorare în adâncurile oceanelor.

Garda de Coastă din Boston a declarat, pentru BBC, că o misiune de căutare a submarinului este în desfășurare.

Submarine de mici dimensiuni duc ocazional turiști să vadă epava Titanicului, aflat la o adâncime de 3.800 metri.

Biletele pentru o astfel de călătorie se ridică la 250.000 de dolari și sunt oferite de compania OceanGate Expeditions.

OceanGate Expeditions folosește Starlink, compania de internet a lui Elon Musk, pentru a comunica.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult