Modifica setarile cookie
Toate categoriile

"Un spectacol îngrozitor". Cuvintele de pe urmă spuse de primul deținut din lume executat cu azot. Mesaj sfâșietor

Kenneth Eugene Smith, care a fost condamnat la pedeapsa cu moartea în 1996 pentru uciderea unei femei, crimă ordonată de soţul acesteia, a fost executat, joi, prin gazare cu azot, în penitenciarul din Atmore, Alabama.

Individul, care avea 58 de ani și care a petrecut mai bine de trei decenii în spatele gratiilor, a fost executat prin inhalare de azot, o premieră la nivel mondial.

Înainte de execuție, Smith și consilierul său spiritual, reverendul Jeff Hood, au emis o declarație comună.

"Ochii lumii sunt ațintiți asupra acestei iminente apocalipse morale. Rugămintea noastră este ca oamenii să nu întoarcă capul. Pur și simplu nu putem normaliza sufocarea celuilalt", au transmis ei.

Soția, fiul și avocatul lui Kenneth Eugene Smith s-au numărat printre persoanele care au asistat la execuție.

Citește și
Mahsa Amini
Iranul a executat un tânăr cu probleme de sănătate mintală care a protestat după moartea Mahsei Amini

Când cortina de la sala de vizionare s-a deschis, Smith a privit spre camera în care se afla familia sa și martorii din presă, zâmbind și dând din cap. A făcut un semn cu degetul mare în sus, apoi a scris în aer "Te iubesc".

După ce directorul închisorii a intrat în camera de execuție și a citit mandatul de condamnare la moarte, Smith a făcut o declarație finală. "În această seară, Alabama face ca omenirea să facă un pas înapoi", a spus, printre altele, el.

El a mai afirmat că a suferit în ultimul an, după tentativa eșuată de execuție din noiembrie 2022, dar a văzut "umanitatea ridicându-se" și sprijinindu-l, scrie al.com.

"Plec cu dragoste, pace și lumină... Vă mulțumesc pentru că m-ați susținut. Vă iubesc pe toți", a mai spus Smith.

Apoi, el a vorbit cu reverendul Jeff Hood, consilierul său spiritual, iar acesta i-a atins picioarele cu Biblia sa. Smith a continuat să zâmbească spre familia sa.

Imediat după ce gazul a început să curgă în camera de execuție, Smith a tremurat vizibil și s-a răsucit pe masa de execuție timp de aproximativ două minute.

El a început să respire greu și să gâfâie, timp de aproximativ încă șapte minute.

În total, execuția acestuia a durat 22 de minute.

După execuție, reverendul Hood a ținut o conferință de presă. "Ceea ce am văzut au fost minute întregi în care un om s-a luptat pentru viața sa", a spus el, apoi a adăugat că execuția cu azot nu trebuie să mai fie folosită.

Hood a dezvăluit că, în timpul execuției lui Shith, personalul închisorii nu și-a putut masca șocul față de "spectacolul îngrozitor" care se desfășura în fața lor, notează New York Post.

"Trebuie să ne asigurăm că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată, niciodată...", a afirmat Hood.

Reacție categorică a Casei Albe după ce Smith a fost executat

Metoda folosită de autoritățile din statul Alabama pentru executarea lui Kenneth Eugene Smith a fost contestată de administrația Biden.

"Este foarte îngrijorător pentru noi, ca administrație. Este foarte îngrijorător pentru noi, aici la Casa Albă", a declarat, vineri, secretarul de presă Karine Jean-Pierre, potrivit Independent.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult