Predicţiile NASA despre ce se va întâmpla până în 2024. Schimbările care par ficțiune
Your browser doesn't support HTML5 video.
Cosmin Stan a stat de vorbă cu directorul Departamentului pentru Cercetare Aero-nautică din cadrul, Agenției Americane iar, acesta confirmă că astronauții se pregătesc să se întoarcă, pe Lună pentru a rămâne, de data asta.
Ne întoarcem pe Lună, anunță hotărâți reprezentanții Agenției Spațiale Americane, iar potrivit acestora asta se va întâmpla mai repede decât ne putem imagina, adică până în 2024.
Dr. Jaiwon Shin, director Departamentul Cercetare Aeronautică NASA: "Am descoperit că există o mare cantitate de gheaţă şi cu siguranţă putem culege această gheaţă şi să producem cu ea apă şi pe termen mai lung să putem separa Oxigenul de hidrogenul din apă, aşa încât să obţinem combustibil pentru rachetă".
Va fi doar primul pas dintr-un program amplu de exersare a traiului pe Lună așa cum se întâmplă acum cu astronauții care trăiesc pe stația spațială internațională.
Jaiwon Shin: ”Dezvoltăm o rachetă care să ducă astronauții nu doar până pe Lună, dar și mai departe, și acest proces merge bine”.
Revenim cu picioarele pe pământ, dar rămânem cu gândul în aer pentru că directorul pentru cercetare aeronautică de la NASA este convins că vom asista la o revoluție şi în ceea ce privește transportul urban. Acesta va fi făcut în curând cu vehicule zburătoare pentru că pur și simplu, în următoarele decenii, în orașe, nu vom mai avea unde să construim șosele și autostrăzi.
Jaiwon Shin: „De exemplu, tu şi cu mine vrem să mergem să vedem un meci de fotbal sau un spectacol, așa că vom folosi o aplicație pentru a chema o mașină care să ne ducă până la cel mai apropiat bodyport, așa cum îl numim și de acolo un vehicul zburător ne va duce până la alt bodyport, aproape de destinația noastră. Dacă privim din perspectiva tehnologiei, aș spune că în următorii 10 ani această capabilitate va fi deja disponibilă”.
Mai multe companii se întrec deja în a concepe prototipuri sofisticate care să zboare cu ușurință printre clădirile înalte ale marilor orașe. Specialiștii nu știu însă deocamdată cum să facă să nu mute în aer, ambuteiajele de acum de pe șosele.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!