Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un sicriu marcat cu „RIP Imperiul Britanic” a fost aruncat într-un râu în ziua înmormântării Reginei

Un sicriu marcat cu „Odihnește-te în pace Imperiu Britanic” a fost aruncat într-un râu în ziua înmormântării Reginei Elisabeta a II, în timpul unei demonstrații, scrie Daily Star.

Scenele au avut loc în timpul unui marș împotriva monarhiei, care s-a terminat cu un sicriu aruncat în râul principal din centrul orașului Dublin.

Grupul ”Anti Imperialist Action Ireland” a spus că a gestul pe care l-a făcut este un omagiu pentru fostul lider socialist James Connolly, care în 1897 a făcut același lucru când regina Victoria a vizitat orașul.

Președintele irlandez Michael D Higgins și Taoiseach Michael Martin au participat luni (19 septembrie) la înmormântarea de stat a Reginei Elisabeta a II-a la Londra.

În timpul demonstrației, protestatarii s-au opus arborării drapelului irlandez în ziua slujbei, relatează ITV.

Citește și
sicriu, Regina Elisabeta, inmormantare, funeralii
De ce a fost căptușit cu plumb sicriul reginei Elisabeta a II-a. Câte kilograme cântărește, încât a fost nevoie de 8 oameni

Anti Imperialist Action Ireland a postat pe Twitter: „În această după-amiază, Anti Imperialist Action a organizat un marș de protest care începe de la statuia James Connolly din Beresford Place și mărșăluiește până la GPO, împotriva venerării groaznice a Monarhiei Engleze de către clasa conducătoare”.

„De-a lungul marșului, un sicriu inscripționat „RIP British Empire” a fost aruncat în Liffey pe strada O’Connell, la fel cum a făcut James Connolly în 1897 pentru a protesta împotriva vizitei reginei Victoria”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult