Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un senator din Haiti a deschis focul în fața Parlamentului, printre protestatari

Un senator din Haiti a împușcat mai multe persoane care protestau luni în fața clădirii Parlamentului. Printre persoanele rănite se numără și un fotograf.

Senatorul Jean Marie Ralph Féthière a deschis focul în timp ce părăsea Parlamentul din capitala Port-au-Prince, susținând că s-a apărat de protestatari înarmați care l-au amenințat, potrivit BBC.  

"Am fost atacat de grupuri violente de militanți, a trebuit să mă apăr. Autoapărarea este un drept sacru", a declarat el pentru un post de radio local.

 

Printre răniți se află și fotograful Associated Press, Chery Dieu-Nalio, care a fost rănit la față. Pe lângă acesta, un agent de securitate a fost de asemenea rănit.

Protestatarii erau adunați în fața Parlamentului din Port-au-Prince pentru, fiind nemulțumiți de numirea lui Fritz-William Michel în funcția premier al țării.

Citește și
hong kong
Aeroportul din Hong Kong a fost blocat. Mai mulți protestatari, bătuți la metrou

Mai multe proteste au avut loc în ultima vreme în Haiti, în legătură față de criza politică și economică în care a fost aruncată țara. Avansul puternic al inflației, numeroasele scandaluri de corupție, precum și criza de carburan au determinat cetățenii să iasă în stradă.

Protestatarii au cerut demisia președintelui Jovenel Moïse, care se află la conducerea țării din 2017. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult