Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un profesor din Rusia a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru că a trimis bani în Ucraina în scopuri "teroriste"

Tribunalul militar al regiunii ruse Lipeţk a condamnat un profesor de şcoală la 20 de ani de închisoare pentru că ar fi transferat bani către batalionul ucrainean Azov, considerat a fi un grup terorist în Rusia, informează EFE.

Profesorul în vârstă de 27 de ani îşi apără nevinovăţia şi susţine că a trimis bani doar unui frate care locuieşte în regiunea ucraineană Lugansk, informează joi portalul Meduza. Danil Kliuka a fost însă condamnat în temeiul articolelor 275 din codul penal (înaltă trădare) şi 205.1 (colaborare cu o organizaţie teroristă). Procuratura rusă susţine că bărbatul condamnat a trimis batalionului Azov 20.000 de ruble (aproximativ 230 de dolari) în criptomonedă în octombrie 2022, bani care ar fi fost cheltuiţi pentru achiziţionarea de arme, drone şi alte echipamente militare. Kliuka susţine că adevăratul motiv al urmăririi şi condamnării sale judiciare sunt caricaturile pe care le desenează în revistele de propagandă primite de şcoala în care lucra. Aceste caricaturi l-au costat concedierea când au fost descoperite de şefii săi şi plângerea ulterioară a conducerii şcolii către Serviciul Federal de Securitate (FSB)."M-am gândit că totul se va termina cu demiterea mea, dar au şi sunat la FSB, le-au dat revistele şi au spus că sunt interesat de dispozitive explozive", a spus el. Tânărul profesor a condamnat faptul că FSB "i-a cerut insistent să recunoască" că banii nu sunt pentru un frate, ci pentru batalionul Azov. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult