Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un preot francez, amenințat cu decapitarea după ce a aprobat un dans la bară în biserică

Un preot francez dintr-o biserică din Strasbourg a primit amenințări cu moartea după ce a fost de acord cu un spectacol „deocheat” în lăcașul de cult care a inclus un dans la bară.

Daniel Boessenbacher, preotul de la biserica protestantă Saint-Guillaume din Strasbourg, estul Franței, a declarat pentru AFP că a alertat poliția cu privire la amenințări după ce a primit două scrisori anonime, scrie The Guardian.

„Nu există nicio îndoială, este vorba despre un spectacol care implică Stabat Mater și dansul la bară”, a spus el.

O asociație de muzică barocă a închiriat biserica săptămâna trecută pentru două reprezentații ale secvenței lirice Stabat Mater a lui Giovanni Battista Pergolesi, pe care le-au combinat cu dansuri, printre care și un dans la bară.

Ziarul Dernières Nouvelles d’Alsace a descris dansul la bară al gimnastului Vincent Grobelny, un fostul campion francez, drept „abil, atletic, grațios, și, ar spune unii, sexy” și a lăsat publicul „gâfâind”, a mai scris sursa citată.

Citește și
roboti striptease
Roboţi care dansează la bară, într-un club de striptease din Franţa. Ce spun dansatoarele
Preotul a fost amenințat cu decapitarea

Preotul în vârstă de 54 de ani a spus că programul artistic a fost la limita flirtului și delicat, dar "unora nu le-a plăcut".

Într-una dintre scrisori se arată că "preotul ar trebui decapitat". "Asta-i o biserică, nu cabaret", a scris autorul. Cealaltă arată că preotul trebuie să rămână fără cap pentru că "a dat cheia bisericii noastre sfinte pentru un dans al șarpelui".

Boessenbacher le-a mai spus polițiștilor că pe sub ușa bisericii au fost strecurate programele evenimentului artistic pe care erau scrise mesajele "o să mori" și "o să ajungi în Iad".

"Suntem obișnuiți să primim reacții, dar nu amenințări cu moartea. Nu mă sperie deloc. Cred că biserica trebuie să se deschidă spre lume", a spus prelatul.

Pentru acest spectacol au fost vândute imediat 1000 de bilete, iar alte două reprezentanții în biserica Saint-Guillaume vor avea loc pe 31 mai și 1 iunie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult