Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un poliţist a fost atacat cu cuţitul de un bărbat dat afară dintr-un magazin de lux din Paris. Agresorul a fost ”neutralizat”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un poliţist a fost atacat cu cuţitul joi, la Paris, de către un bărbat rănit grav după ce a fost împușcat de un alt agent, potrivit unei surse din poliţie, relatează AFP.

Agresorul, care se afla în stare gravă, a fost dat afară dintr-un magazin Louis Vuitton situat în apropiere, care a cerut intervenţia poliţiei.

Potrivit prefectului poliţiei, ”nu există o motivaţie teroristă în acest stadiu şi nici vreo legătură cu JO (n.r. Jocurile Olimpice)”.

”La vederea poliţiei, bărbatul a luat-o la fugă cu un cuţit în mână, iar într-o confruntare a rănit un poliţist la o ureche”, declară altă sursă din poliţie, fără să facă precizări cu privire la gravitatea acestei răniri.

Citește și
poliția
Atac armat la o petrecere organizată în Chile. Cinci persoane au fost ucise, iar alte șapte rănite | VIDEO

”Poliţistul rănit este repartizat la Direcţia Ordine Publică şi Circulaţie a Prefecturii Poliţiei” Parisului, declară altă sursă din poliţie.

Agresorul a fost ”neutralizat” de către forţe de ordine, iar zona în care a avut loc incidentul a fost izolată, anunţă ministrul francez în exerciţiu de Interne Gérald Darmanin.

El a dat asigurări cu privire la susţinerea sa a forţelor de ordine.

”Un poliţist a fost victima unui atac în arondismentul al VIII-lea, la Paris, în timp ce intervenea în urma unui apel către agenţi în vederea securizării unui butic. Autorul a fost neutralizat imediat de către poliţişti în timpul securizării. Susţinere de neclintit”, a scris pe X ministrul demisionar.

În apropierea locului agresiunii, pe Champs-Élysées, erau staţionate un vehicul de deminare şi cel puţin patru vehicule de jandarmerie şi alte patru de poliţie, a constatat o jurnalistă AFP.

”Poliţiştii au vrut să prindă un hoţ de buzunare care nu s-a lăsat şi a scos un cuţit cu care a rănit un poliţist la braţ”, a declarat AFP primarul arondismentului al VIII-lea, Jeanne d'Hauteserre, de la les Republicains (LR).

”Poliţistul şi-a apărat colegul şi a tras în abdomen”, precizează ea, adăugând că autorul ”pare că tocmai a fost reanimat şi luat la spital”.

Această agresiune are loc cu opt zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice (JO) la Paris, în cursul cărora urmează să fie desfăşurat un dispozitiv de securitate impresionant.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult