Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un nou ping-pong de declarații dure între Donald Trump și Kamala Harris. Ultimul interviu al democratei, motiv de atac

Your browser doesn't support HTML5 video.

Donald Trump acuză partidul laburist din Marea Britanie de „interferență străină” în alegerile din Statele Unite. Republicanii au depus o plângere în acest sens la Comisia Electorală federală și au cerut o anchetă.

Premierul britanic neagă presupusa implicare. Pe 5 noiembrie, americanii își vor alege președintele.

Cu doar două săptămâni rămase până la ziua alegerilor, Donald Trump și Kamala Harris continuă să se întreacă în declarații, pentru a-i convinge pe votanții indeciși.

Fostul președinte american s-a adresat alegătorilor din Carolina de Nord și a inclus din nou în discursul său ironii și atacuri la adresa rivalei.

Donald Trump: „A fost intervievată în emisiunea „60 Minutes”. A ieșit atât de rău... Oare a băut? Ia droguri? Nu știu, n-am idee... Mai sunt 14 zile până la cele mai importante alegeri din istoria țării noastre. Sunt importante pentru noi, pentru ei nu cred că sunt atât de importante. Chiar nu cred. Știți ce a făcut ea (Kamala)? Și-a luat o zi liberă. Cum să îți iei o zi liberă?”.

Citește și
Donald Trump
Donald Trump dă vina pe Zelenski pentru declanşarea războiului cu Rusia

Deși nu a organizat niciun eveniment public de campanie, Kamala Harris a dat interviuri pentru posturile de televiziune NBC și Telemundo. Vicepreședinta Statelor Unite a spus că echipa sa este pregătită să îl conteste pe Donald Trump dacă acesta încearcă să își declare prematur victoria în alegerile prezidențiale.

Kamala Harris: „Vorbim despre Donald Trump, o persoană care a încercat să anuleze alegerile libere și corecte, care încă neagă decizia oamenilor, care a incitat o mulțime violentă să atace Capitoliul Statelor Unite și 140 de polițiști au fost atacați. Unii au fost uciși”.

Pe de altă parte, echipa sa de campanie și-a trimis mai mulți reprezentanți-cheie să cucerească electoratul, inclusiv pe Barack Obama. Fostul președinte american a fost introdus pe scenă de Eminem.

Primit cu urale în Detroit, orașul natal al rapperului, Obama a început la un moment dat să-i parafrazeze versurile artistului.

Barack Obama: „Am participat la o mulţime de mitinguri, aşa că de obicei nu am emoţii, dar m-am simţit într-un anumit fel odată intrat după Eminem. Observ că îmi transpiră palmele, mi se înmoaie genunchii, brațele sunt greoaie. A vomitat pe pulover pastele maică-sii. E emoționat, dar la suprafață pare calm și pregătit să arunce bombe, însă tot uită”.

Eminem: „Cred că vicepreşedinta Harris susţine un viitor pentru această ţară, în care aceste libertăţi şi multe altele vor fi protejate și susținute”.

Votul anticipat este în desfășurare în majoritatea statelor americane. Până acum, au fost contorizate aproape 20 milioane de buletine de vot.

Sondajele continuă să arate că nu există un lider clar în cursa pentru Casa Albă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult