Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un nou cutremur cu magnitudinea 6,3 în Afganistan. Este al treilea seism puternic într-o săptămână

Un nou cutremur a lovit vestul Afganistanului, la doar câteva zile după ce două seisme puternice în regiune au ucis peste 1.000 de oameni, scrie BBC.

Serviciul SUA (USGS) precizează că seismul cu magnitudinea 6,3 s-a produs în apropierea oraşului Herat. Acesta a avut loc la o adâncime de 8,2 km.

Cel puțin o persoană a murit, potrivit autorităților locale, iar alte 100 sunt rănite și se află la un spital regional, a precizat Organizația Mondială a Sănătății.

Peste 90% dintre cei care au murit în cutremurele anterioare au fost femei și copii, a declarat agenția ONU pentru copii, Unicef.

În raportul său, USGS a afirmat că epicentrul celui mai recent cutremur a fost la 30 km nord-vest de Herat, al treilea oraș ca mărime al Afganistanului, aproape de granița cu Iranul.

Citește și
cutremur, seismograf
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat joi dimineață. Unde a fost resimțit

Seismul de sâmbăta trecută a lovit Zindajan, un cartier rural aflat la aproximativ 40 km de Herat.

Un alt cutremur de 6,3 a lovit miercuri, 11 octombrie, vestul Afganistanului, după cutremurele similare din weekendul trecut. În total, peste 2.400 de persoane au fost ucise în cutremurele din weekendul trecut și peste 1.320 de case au fost avariate sau distruse.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult