Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un mort şi şapte răniţi în urma prăbuşirii unui elicopter al armatei, în Kârgâzstan

O persoană a murit şi alte şapte au fost rănite în urma prăbuşirii unui elicopter al armatei la o bază militară din Bişkek, capitala Kârgâzstanului, a anunţat agenţia naţională de aviaţie din această ţară.

„La ora locală 10:55 (04:55 GMT), la baza aeriană Frunze-1, un elicopter Mi-8 s-a prăbuşit”, a anunţat într-un comunicat agenţia de aviaţie a acestei ţări din Asia Centrală. „O persoană a murit şi alte şapte au fost rănite”, adaugă comunicatul.

Capitala kârgâză găzduieşte o bază aeriană. Mi-8 este un elicopter militar de fabricaţie sovietică. Media locale au raportat că sunt în curs clarificări cu privire la echipajul aparatului prăbuşit.

Rusia dispune de o bază militară în Kârgâzstan, compusă dintr-un aerodrom, o instalaţie navală pe lacul Issîk-kul şi mai multe alte amplasamente şi intenţionează să o completeze cu elemente adiţionale.

Aceasta consolidare militară rusă are loc pe fondul ofensivei Rusiei în Ucraina şi al tensiunilor grave cu Occidentul, care a adoptat mai multe valuri de sancţiuni împotriva Moscovei.

Citește și
Curent
Pană majoră de curent. Trei țări nu mai au electricitate

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult