Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un milion de locuitori din Beijing au fost supuși unei metode noi de testare pentru depistarea COVID -19

Un milion de locuitori din Beijing au fost supuși unei metode noi de testare pentru depistarea COVID -19. Acestora li s-au recoltat probe anale, scrie Newsweek.

Specialiștii susțin că metoda, deși invazivă, este mult mai eficientă pentru depistarea infecției cu coronavirus. Astfel de testări au avut loc în districtele Daxing și Doncheng după ce un băiețel de nouă ani a fost depistat cu o tulpină mai violentă a coronavirusului.

Peste un milion de rezidenți din Beijing au fost supuși testării coronavirusului după ce s-a depistat un nou focar de Covid-19. Cetăţenilor li s-au recoltat probe anale fiind considerate mai precise și cresc șansele de detectare a virusului, a spus un specialist chinez în domeniu.

Districtele cheie din Daxing și Dongcheng au început vineri testarea în masă după ce un băiat de nouă ani a fost depistat pozitiv pentru noua tulpina a virusului, descoperită pentru prima dată în Londra și sud-estul Angliei luna trecută.

Autoritățile sanitare din capitala Chinei au declarat că au intenţia să testeze peste două milioane de persoane în doar 48 de ore. Dintre aceștia, aproximativ 1,6 milioane de locuitori din Daxing urmau să primească teste de anticorpi, precum și tampoane cu acid nucleic pentru gât, nazal și rectal.

Citește și
coronavirus
Pandemia atinge un nou prag: 100 de milioane de cazuri pe glob. Anul acesta, la fiecare 7 secunde o persoană s-a infectat

Tampoanele anale sunt folosite încă de anul trecut, inclusiv în principalul oraș portuar Shanghai, dar metodă este până acum rezervată persoanelor aflate în potențiale zone roşii COVID-19, potrivit unui expert în boli infecțioase citat de radiodifuzorul de stat CCTV sâmbătă.

El a mai adăugat: „În unele cazuri asimptomatice sau la persoanele cu simptome ușoare, acestea tind să se recupereze foarte repede. Este posibil să nu existe nicio urmă a virusului în gât după trei până la cinci zile. Ceea ce am constatat este că, la unii pacienți infectați, coronavirusul rezista o perioadă mai lungă de timp în tractul lor digestiv sau în excremente decât în tractul respirator. Li a spus că tampoanele rectale cresc rata de detectabilitate și scad șansele unui diagnostic fals”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult