Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un medic s-a deghizat pentru a-l ucide pe partenerul mamei sale cu un fals vaccin anti-Covid. Urmarea este îngrozitoare

Un medic de familie din Marea Britanie a recunoscut că s-a deghizat pentru a-l ucide pe partenerul mamei sale cu un fals vaccin anti-Covid. După vaccin, victima a dezvoltat o boală care i-a mâncat carnea și a trebuit să i se amputeze brațul.

Medicul de familie Thomas Kwan, de 53 de ani, din Sunderland, a recunoscut că a complotat pentru uciderea partenerului de viață al mamei sale, căruia i-a administrat un fals vaccin anti-Covid, după ce s-a deghizat în prealabil ca asistent comunitar, scrie Sky News.

Doctorul a negat inițial acuzațiile, dar și-a schimbat pleodaria după ce a auzit prezentarea procurorului, la Curtea Regală din Newcastle.

Inițial, poliția a crezut că medicul de familie a folosit ca armă chimică ricina în încercarea de a-l ucide pe Patrick O'Hara, în vârstă de 72 de ani, la casa mamei sale, în ziua de 22 ianuarie 2024.

Citește și
barbat calugarita
Cerșetor deghizat în măicuță, prins lângă catedrala din Iași. În ce orașe a mai păcălit credincioșii

Ulterior, un expert a apreciat că este mai probabil să fi fost vorba despre un pesticid. În urma administrării vaccinului, bătrânul a dezvoltat o afecțiune rară care i-a ”mâncat” carnea, fiind nevoie de amputarea brațului.

Kwan, care este tatăl unui copil, a declanșat o operațiune majoră a serviciilor de urgență când poliția a găsit substanțe chimice letale depozitate în garajul casei sale din Ingleby Barwick, Teesside.

Bătrânul a dezvoltat o boală care i-a mâncat carnea după falsul vaccin și a trebuit să i se amputeze brațul

Medicul pledează acum vinovat pentru administrarea unei substanțe nocive, susținând că nu intenționa decât să-i provoace o durere ușoară bătrânului.

În schimb, acesta a dezvoltat o boală rară care i-a ”mâncat” la propriu carnea ca urmare a vaccinării cu substanța otrăvitoare.

O parte din brațul bătrânului a trebuit să fie în cele din urmă amputat pentru a împiedica răspândirea bolii și a petrecut câteva săptămâni la terapie intensivă după injectare.

Din informațiile prezentate la proces, totul a pornit de la bani. Astfel, partenerul timp de 20 de ani al mamei lui Kwan era ”un potențial impediment pentru ca domnul Kwan să moștenească averea mamei sale la moartea acesteia”.

Jenny Leung, mama lui Kwan, l-a numit pe O'Hara în testamentul ei, în sensul că el ar putea rămâne în casa ei din St. Thomas Street, Newcastle, dacă ea moare înaintea partenerului ei.

Acest lucru a dus la o relație tensionată între Kwan și mama sa, ceea ce a dus și la alertarea poliției, după ce medicul a intrat cu forța în casa ei, în noiembrie 2022.

De asemenea, procurorii l-au descris pe Kwan ca fiind „obsedat de bani” și au remarcat că a instalat programe spion pe laptopul mamei sale pentru a-i monitoriza finanțele.

Medicul a dezvoltat o ”cunoaștere enciclopedică” a otrăvurilor

Doctorul născut în Hong Kong a dezvoltat o „cunoaștere enciclopedică” a otrăvurilor, iar poliția a descoperit că a studiat cum să scape de crimă după ce i-a analizat computerele de acasă.

În noiembrie 2023, Kwan i-a scris lui O'Hara dându-se drept asistenta Raj Patel și s-a oferit să-i facă vizită la domiciliu pentru a-i administra rapelul, despre care se știe acum că era un pretext pentru a-i injecta o otravă.

„Așa cum, bănuiesc, ar face oricare dintre noi, O'Hara a căzut în capcană”, a spus procurorul. „Nu avea nici cea mai mică bănuială că aceasta a fost altceva decât o adevărată inițiativă de îngrijire comunitară a NHS, pentru care a salutat-o cu căldură și pentru care a fost recunoscător”.

Kwan cel deghizat a stabilit apoi vizita la domiciliu, a folosit numere false pentru călătoria la Newcastle și a rezervat o cameră la un hotel din centrul orașului folosind un nume fals.

Când a mers acasă la mama sa, Kwan a purtat o haină lungă, șapcă, mănuși chirurgicale, o mască medicală și ochelari colorați și a efectuat o examinare de 45 de minute pe O'Hara, înainte de a-i injecta otrava.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult