Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un marinar a căzut de la 18 metri de pe o navă în Marea Mediterană. A fost recuperat după cinci ore

Un marinar a fost salvat nevătămat din apele întunecate din estul Mării Mediterane, noaptea trecută, la aproape cinci ore după ce a căzut de la 18 metri de pe o navă comercială relatează AP.  

Autorităţile cipriote au anunţat că libanezul în vârstă de 24 de ani nu a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce nava NIVIN, care transporta vehicule sub pavilion panamez, l-a recuperat din mare.

Comandantul Andreas Charalambides, şeful Centrului de coordonare a operaţiunilor de căutare şi salvare din Cipru, a declarat pentru The Associated Press că un elicopter a fost trimis la 185 de kilometri (115 mile) sud-est de ţara insulară, la scurt timp după apusul soarelui, atunci când nava NIVIN a trimis un apel de urgenţă în care anunţa că unul dintre membrii echipajului său a căzut peste bord.

Elicopterul, care era echipat cu senzori de căldură pentru a detecta sursele pe timp de noapte, nu a putut localiza marinarul după ce a cercetat o zonă de 25 de kilometri pătraţi (10 mile pătrate) timp de aproape o oră.

Elicopterul s-a întors la bază pentru realimentare, dar autorităţile cipriote au comunicat navei NIVIN localizarea potenţială a marinarului folosind modele computerizate care ţineau cont de curenţii predominanţi în zonă la momentul respectiv.

Citește și
incendiu midia
Patru oameni au murit în incendiul din Șantierul Naval Midia. Victimele ar fi români care lucrau la repararea unei nave

În timp ce nava cerceta zona în toiul nopţii, echipajul a auzit marinarul strigând după ajutor şi a reuşit să îl scoată din apă.

Charalambides a declarat că o anchetă privind modul în care bărbatul a ajuns în apă este responsabilitatea naţiunii sub pavilionul căreia navighează nava.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult