Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un al lider mişcării "vestelor galbene" a cerut continuarea protestelor în Franța

Your browser doesn't support HTML5 video.

Priscillia Ludosky, figură proeminentă şi unul din fondatorii mişcării "vestelor galbene", a criticat mai multe din anunţurile făcute joi de preşedintele Emmanuel Macron într-o conferinţă de presă.

Ea a solicitat continuarea protestelor în toată Franţa, în pofida concesiilor pe care şeful statului le-a anunţat ca răspuns la solicitările mişcării, transmite dpa.

Într-o postare pe Facebook, Ludosky a scris că Macron a ignorat cererea mişcării din care face parte de a elimina taxa pe valoarea adăugată pentru produsele de bază, solicitând compatrioţilor săi să muncească mai mult pentru a-şi finanţa concesiile, când acestea ar putea fi plătite prin combaterea evaziunii fiscale.

Potrivit Agerpres, ea a criticat de asemenea argumentul preşedintelui Franţei, potrivit căruia mişcarea de protest a fost preluată de radicalii violenţi: "Niciun cuvânt despre răniţi şi despre abuzurile forţelor de securitate", a remarcat Ludosky.

După o amânare de zece zile, impusă de incendiul devastator de la catedrala Notre-Dame, Emmanuel Macron a oferit un răspuns crizei "vestelor galbene".

Citește și
Violente la Toulouse, Franța - 1
Violențe în Franța. Vestele galbene au provocat haos pe străzile din Toulouse. GALERIE FOTO

Preşedintele francez a anunțat măsurile pe care le va lua la capătul unei "mari dezbateri naţionale" de două luni, în care a ascultat revendicările protestatarilor.

Mişcarea "vestelor galbene" a debutat în urmă cu 5 luni, ca un protest față de scumpirea carburanţilor.

Guvernul a renunţat la taxa care mărea prețul, însă acţiunile luaseră deja amploare, iar manifestanţii cereau mai multă justiţie socială şi fiscală.

Adus la putere în 2017 de un sentiment de speranţă, Emmanuel Macron se confruntă cu cea mai scăzută rată a popularităţii: doar 27 la sută.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult