Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un japonez a fost condamnat la moarte după ce a incendiat studioul de anime-uri Kyoto. 36 de oameni au murit

Un bărbat din Japonia a fost condamnat la moarte după ce a provocat un incendiu la studioul de anime-uri Kyoto, în 2019, când au murit 36 de persoane și alte zeci au fost rănite.

În incident și-au pierdut viața artiști tineri, scrie BBC.

Shinji Aoba, în vârstă de 45 de ani, a pledat vinovat, însă avocații săi au încercat să-i obțină o condamnare mai blândă pe baza „incompetenței mentale”. Judecătorii au respins această cerere, susținând că Aobo era conștient de ceea ce face.

„Am stabilit că bărbatul nu avea probleme mentale în acel moment. Moartea a 36 de oameni este ceva serios și tragic. Teama și durerea simțită de cei morți este de nedescris”, a spus judecătorul Masuda.

Mulți dintre angajați au murit, fiind blocați la etajele superioare ale studioului în timp ce flăcările se extindeau.

Autorul Aoba a fost condamnat la moarte, judecătorii spunând că a produs incendiul crezând că munca sa a fost furată. El considera că Kyoto Animation i-a plagiat o nuvelă pe care o depusese pentru un concurs organizat de firmă.

În 2019, el a intrat în studio, într-o zi lucrătoare, aruncând petrol pe podea. Chiar și el a suferit arsuri pe 90% din suprafața corpului și a fost arestat numai după ce s-a recuperat în urma operațiilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult