Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un general rus cu multe medalii ar fi fost ucis de un lunetist în războiul din Ucraina

Un general rus ”de primă linie” ar fi fost ucis în Ucraina, fapt care reprezintă o lovitură majoră pentru invazia rusă, scrie Daily Mail.

Este vorba despre generalul-maior Andrei Suhovetski, care era comandantul adjunct al Armatelor 41 Combinate din Districtul Militar Central al Rusiei.

El a murit în 2 martie, în timp ce forțele de apărare ucrainene respingeau ofensiva rusă.

Moartea sa nu a fost confirmată oficial, încă, de Ministerul Apărării al Rusiei, dar a fost anunțată pe rețelele de socializare de colegul său Serghei Cipiliov și a fost raportată pe scară largă de mai multe publicații de știri ruse și ucrainene.

O sursă militară a confirmat că a fost ucis „de un lunetist” și a sugerat că o înmormântare pentru generalul-maior - de departe cea mai înaltă personalitate rusă care a murit în conflict până acum - va avea loc sâmbătă, 5 martie, în Rusia.

Citește și
Volodimir Zelenski
„Este singurul mod de a opri războiul”. Zelenski spune că este pregătit să discute cu Putin

După câteva zile de negare, Kremlinul a recunoscut recent că 498 dintre militarii săi au fost uciși și 1.600 au fost răniți în „operațiunea militară specială” din Ucraina, însă cifra reală este probabil mult mai mare.

Între timp, forțele armate ale Ucrainei au susținut că armata Rusiei a suferit 9.000 de victime – deși recunoaște că numărul exact de morți „este complicat de calculat, din cauza ”intensității ridicate a ostilităților”.

Cipiliov, de la Uniunea Forțelor Aeropurtate a Parașutistilor Ruși, a confirmat decesul lui Suhovetski pe rețelele de socializare, ”poate cea mai bună dovadă a dispariției generalului” - notează Daily Mail.

„Cu mare durere am primit vestea tragică despre moartea prietenului nostru, generalul-maior Andrei Alexandrovici Suhovetski, în Ucraina, în timpul unei operațiuni speciale”.

„Exprimăm cele mai profunde condoleanțe familiei sale”, se arată în postare.

Nu este clar unde a fost ucis Suhovetski.

Bărbatul de 47 de ani era un veteran cu multe decorații, numit comandant adjunct al armatei diviziei 41 în octombrie 2021.

Înainte de asta, el a comandat timp de trei ani Divizia a 7-a de asalt aeropurtat din Novorosisc și a finalizat mai multe desfășurări de luptă în războiul din Cecenia, Abhazia și intervenția în Siria.

 

Suhovetski a participat de două ori la Parada Victoriei din Piața Roșie din Moscova și a primit două Ordine de curaj, Ordinul Meritul Militar și Medalia Curajului.

A primit, de asemenea, laude speciale pentru participarea sa la anexarea Crimeei de către Rusia.

Pierderea lui va fi considerată în Ucraina drept încă un semn încurajator că invazia rusă nu progresează conform planului.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult