Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un general american a spus ce teritorii ar putea elibera Ucraina cu ajutorul tancurilor occidentale

Fostul comandant al Armatei SUA în Europa, generalul Ben Godges, a spus că armata ucraineană va putea să-și elibereze teritoriile de sub ocupația rusă cu ajutorul tancurilor occidentale, scrie publicația ucraineană Obozrevatel.

Totodată, el a subliniat că redobândirea teritoriului Crimeei va juca un rol cheie.

Godges este sigur că, având tancuri occidentale, Ucraina ar putea crea o brigadă blindată importantă pentru viitoare bătălii.

Generalul american a subliniat că vehiculele blindate occidentale ar putea deveni o forță de avangardă pentru Forțele Armate ale Ucrainei pentru a sparge apărarea rusă. El a adăugat că este militarii ucraineni pot ataca în direcția Mariupol. Godges a mai spus că acest lucru, la rândul său, va permite izolarea Crimeei ocupate temporar.

„Ucrainenii știu că Crimeea este un teritoriu crucial. Având tancuri din Occident, Ucraina ar putea crea o brigadă blindată care să servească drept avangarda forței de spargere a apărării rusești în direcția Mariupol pentru a continua izolarea Crimeei”, a notat generalul.

Godges a mai spus că prima prioritate este oprirea mișcării logisticii rusești. În special, prin Mariupol și Melitopol însuși către Crimeea.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult