Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un fermier și-ar fi ucis soția și a scăpat nepedepsit timp de 40 de ani. Descoperirea care l-a trimis acum în instanță

Un fermier a fost acuzat că și-a ucis soția și i-a ascuns cadavrul timp de 40 de ani, după ce femeia a dispărut în Worcestershire în 1982.

David Venables, 89, a apărut marți în fața Curții de Justiție din Worcestershire, unde este judecat pentru uciderea soției sale, Brenda Venables.

David ar fi avut o aventură cu îngrijitoarea mamei lui, care ar fi început în jurul anului 1967, potrivit procurorului Michael Burrows, citat de LADBible.

Deși aventura dintre cei doi s-a răcit după un timp, bărbatul ar fi reluat relația cu îngrijitoarea în lunile dinaintea dispariției soției sale. Îngrijitoarea a divorțat de soțul ei în 1970, în același an în care Brenda a descoperit că David avea o înșela.

David i-ar fi spus îngrijitoarei că va divorța, însă femeia a spus că acesta „nu a menționat acest lucru atunci când l-a întrebat”.

Citește și
oras antic Irak - 1
Seceta extremă din Irak a scos la iveală un oraș vechi de 3.400 de ani. GALERIE FOTO

Pe 4 mai 1982, David a raportat dispariția soției sale la poliția locală, iar articolele din presă l-au citat spunând că nu are „nici cea mai vagă idee” unde este femeia și că aceasta ar fi suferit de depresie, fapt ce i-a făcut pe oameni să creadă că Brenda s-a sinucis.

Unde au fost găsite rămășițele Brendei în iulie 2019

Investigația poliției nu a avut nicio concluzie, dar în iulie 2019, rămășițele Brendei au fost găsite de niște muncitori într-o fosă septică „izolată”, în apropierea casei cuplului din Kempsey.

Descoperirea a fost făcută după ce nepotul lui David a preluat terenul fermei Quaking House, iar Brenda a fost identificată prin testarea ADN a unui craniu găsit.

David, care avea atunci 49 de ani, este acuzat acum că și-a ucis soția pentru a o da la o parte în vederea reluării relației cu altă femeie.

Ce spun procurorii despre cazul din Kempsey, Worcestershire

„Procurorii spun că este greu de crezut că Brenda Venables și-a luat viața urcându-se în fosa septică și că a tras de capacul greu cumva pentru a-l pune înapoi deasupra ei, pentru a nu lăsa vreun semn,” a spus Burrows.

„Ferma este într-o zonă izolată și fosa septică este într-o zonă foarte retrasă,” a adăugat procurorul.

Acesta a argumentat că David era conștient de faptul că locația fosei septice îi va oferi ascunzișul perfect.

„A însemnat că nu a fost nevoit să călătorească și să riște să fie văzut făcut o excursie suspectă în jurul orei dispariției ei sau să fie văzut aruncând cadavrul ei altundeva. Și desigur, și dacă cineva s-ar fi gândit să se uite înăuntrul fosei, trupul ei ar fi fost ascuns,” a spus Burrows.

Acesta a respins ipoteza conform căreia Brenda ar fi fost confruntată de cineva în fața casei.

„Cineva care se întâmpla pur și simplu să fie în fața casei ei atunci și a atacat-o și a omorât-o și i-a ascuns corpul în fosa septică, care era ascunsă vederii și despre care știau atât de puțini oameni,” a mai spus el.

Burrows a adăugat că David a scăpat nepedepsit timp de aproape 40 de ani.

Venables a negat că și-ar fi ucis soția între 2 și 5 mai 1982. În prezent, acesta este liber pe cauțiune. Procesul este în desfășurare și se preconizează că va dura șase săptămâni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult