Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un elicopter militar ungar s-a prăbuşit în Croaţia. Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii miercuri a unui elicopter militar ungar într-un canion dintr-o regiune muntoasă din Croaţia, potrivit serviciilor de urgenţă locale, citate de France Presse.

Anterior, Ministerul croat al Apărării comunicase că un elicopter militar străin s-a prăbuşit într-o regiune muntoasă din Croaţia, indicând că a mobilizat un avion şi un elicopter pentru a participa la operaţiunile de căutare.

Dar istituţia de apărare de la Zagreb nu a făcut iniţial public niciun bilanţ al victimelor în cazul acestui incident produs la Pakovo Selo, într-o zonă cu terenuri abrupte.

"Nu era un elicopter al armatei croate", se limitase să indice Ministerului croat al Apărării, într-un comunicat.

Căutările sunt în curs de desfăşurare pentru găsirea celui de-al treilea membru al echipajului aparatului prăbuşit, a declarat Josip Brozicevic, şeful serviciului naţional croat de salvamont, pentru AFP.

Avionul s-a prăbuşit pe fundul canionului râului Cikola, în apropiere de Drnis, la aproximativ 50 de kilometri de coasta Adriaticii.

Despre acest accident a relatat canalul regional de televiziune N1, care a transmis de la început că aparatul implicat este unul al armatei ungare şi avea la bord trei persoane.

Croaţia a aderat la NATO în 2009 şi găzduieşte deseori exerciţii militare cu partenerii săi în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult