Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 s-a produs în Nepal. Cel puțin cinci oameni au murit

Un cutremur cu magnitudinea 5,6, care s-a produs la adâncime mică, a lovit, miercuri dimineaţă, vestul Nepalului, provocând moartea a cel puţin cinci persoane, potrivit autorităţilor locale.

Epicentrul cutremurului a fost localizat în zona Seti, la o adâncime de 15,7 kilometri, la 21 de kilometri est de Dipayal, o municipalitate din districtul Doti, în vestul îndepărtat al Nepalului, a precizat Serviciul Geologic al Statelor Unite (USGS), citat de News.ro.

Cel puţin cinci persoane au murit şi alte cinci sunt rănite în zona rurală Purbichauki din districtul Doti, a declarat pentru CNN Bhola Bhatta, adjunctul superintendentului poliţiei nepaleze din districtul Doti. O persoană este dată dispărută, iar trei case au fost complet distruse în urma cutremurului. O operaţiune de căutare şi salvare este în curs de desfăşurare.

Seismul s-a simţiţ până la Delhi, dar autorităţile nu se aşteaptă totuşi la un număr mare de victime, întrucât zona în care s-a produs este slab populată. Acolo se întinde Parcul Naţional Khaptad.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a ucis proape 9.000 de persoane

În 2015, un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a ucis aproape 9.000 de persoane în Nepal, punând la pământ numeroase locuinţe şi clădiri.

Citește și
Două cutremure s-au produs în România miercuri dimineață. Ce magnitudini au avut
Cutremur în judeţul Dâmboviţa. Ce magnitudine a avut

Ţara, fără ieşire la mare, se află la intesecţia plăcilor tectonice ale Indiei şi Eurasiei, fiind vulnerabilă la cutremure.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult