Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un copil din Rusia a primit din partea statului un smartwatch ieftin și o mașinuță, după ce tatăl său a murit în Ucraina

Un moment regretabil a fost redat la un post de televiziune de stat din Rusia, când un băiețel, al cărui tată a fost ucis în Ucraina, a primit niște cadouri ieftine din partea șefulului MAI-ului din regiunea Kostroma.

În vârstă de doar șase ani, Savely Trokay, din Kostroma, un oraș din vestul Rusiei, și-a pierdut tatăl în timpul "operațiunii militare speciale" a lui Vladimir Putin în Ucraina, dar statul rus a decis să îi ofere cadouri ieftine pentru a compensa acest lucru.

Un post de televiziune de stat rusesc a arătat cu mândrie că "visele devin realitate în ajunul Anului Nou", în timp ce unui băiețel i-au fost dăruite un ceas de proastă calitate și o mașină de jucărie, după ce tatăl său a fost ucis în timpul războiului cu Ucraina.

Băiatul, în vârstă de șase ani, a părut încântat de aceste cadouri, în timp ce la postul de televiziune de stat Rossiya 1 se repeta fraza "visele devin realitate".

Alexander Arapov, șeful Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei din regiunea Kostroma, a fost oficialul Kremlinului care i-a oferit aceste daruri: un smartwatch ieftin și o machetă a unei mașini de la Comitetul de Investigații al Rusiei.

Citește și
incendiu gheata rusia
O casă din Rusia, cuprinsă de flăcări, s-a transformat într-un mare bloc de gheață, după intervenția pompierilor

La doar câteva săptămâni după ce tatăl său "a murit în Donbas apărându-și patria", băiatul a fost "târât" în fața camerelor de luat vederi pentru un eveniment caritabil organizat anual de platforma "Rusia - Tărâmul oportunităților" a lui Vladimir Putin, notează DailyStar.

„Vă mulțumim, suntem foarte fericiți!”

Copilul ar fi cerut ceasul într-o scrisoare trimisă la "Pomul de Crăciun al dorințelor", parte a organizației caritabile a lui Putin.

"Știi că visele se împlinesc întotdeauna? Principalul lucru este să crezi în ele. Tu ai crezut în ele, așa că s-au împlinit", i-a spus Alexander Arapov băiatului.

Savely, care are doi frați și o soră, este însoțit de mama sa, Svetlana, care pare fericită de această prefăcătorie de tip PR.

"De fapt, nu ne așteptam la asta. Este o mare surpriză pentru noi, în primul rând pentru Savely... Vă mulțumim, suntem foarte fericiți!", spune ea.

La începutul lunii trecute, ziarul rusesc Vesma a relatat că unul dintre liderii districtuali din regiunea Kursk, Serghei Korostelev, a oferit un set de prosoape mamelor care și-au pierdut fiii în războiul din Rusia.

Ba mai mult, unele dintre mame au primit chiar și un tort și, de asemenea, titlul onorific de "Mame ale apărătorilor patriei".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult