Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un copil de 2 ani a căzut într-un lac și s-a înecat, după ce vărul lui, abia devenit major, "a mers să se ușureze"

Un băiețel din Anglia, în vârstă de 2 ani, a căzut într-un lac și s-a înecat, după ce a rămas singur cu vărul său.

Greyson Birch a fost găsit în apele Rezervației Naturale "Lacurile Swanwick" din Hampshire în seara zilei de 30 mai 2021, informează Metro.

Micuțul a fost transportat de urgență la Spitalul General Southampton, dar a murit câteva zile mai târziu, pe 3 iunie.

Potrivit anchetatorilor, copilul ieșise afară pentru prima dată alături de vărul său, Lewis Birch, care atunci avea 18 ani.

La un moment dat, Greyson a rămas singur, iar Lewis a mers la toaletă. Când s-a întors, tânărul și-a găsit vărul în apă.

Pentru că nu știa să înoate, Lewis nu a încercat să-l salveze pe Greyson. În schimb, el a luat legătura cu mătușa lui.

Citește și
112 ambulanta
Un copil de trei ani, transportat de urgență la spital după ce o rulotă unde se preparau produse fast-food a explodat

"La 30 mai 2021, Lewis Birch, în vârstă de 18 ani, diagnosticat cu autism și depresie, a trebuit să aibă grijă de Greyson Birch pentru prima dată în viața lui.

Cei doi au mers pe un ponton de lemn unde Greyson a aruncat sticksuri în apă. Lewis s-a dus să se ușureze și când s-a întors l-a găsit pe Greyson în apă.

Pentru că îi era frică de apă și pentru că nu știa să înoate, Lewis nu a încercat să-l salveze. El și-a sunat mătușa pentru a cere sfaturi. Chemate la fața locului, serviciile de urgență l-au scos pe Greyson din apă.

În urma anchetei, s-a aflat că micuțul a murit după ce a suferit o lipsă de oxigen incompatibilă cu viața", a declarat anchetatorul șef Rosamund Rhodes Kemp.

Lewis Birch a fost arestat sub suspiciunea de neglijență, dar ulterior a fost eliberat fără a fi luate măsuri împotriva lui.

Medicul legist a considerat că moartea lui Greyson a reprezentat un "accident tragic", și a precizat că nimeni "nu va afla vreodată circumstanțele exacte a ceea ce s-a întâmplat".

Acesta a mai spus că medicii care au sosit la fața locului "au făcut tot posibilul ca să-l salveze pe Greyson, individual și colectiv, și le mulțumesc pentru acest lucru. Din păcate, aceste eforturi nu au avut succes.

În timpul scufundării în apă, Greyson a înregistrat o lipsă masivă de oxigen la creier, iar această leziune l-a făcut să nu reușească să supraviețuiască, așa că, din păcate, a murit".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult