Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un celebru terorist britanic a fost găsit mort în celula sa de închisoare. Abdel Bary își aștepta sentința

Un rapper britanic devenit terorist a fost găsit mort într-o închisoare din Cadiz, Spania, miercuri dimineața.

Abdel-Majed Abdel Bary, în vârstă de 32 de ani, a fost judecat la începutul acestei luni la un tribunal din Madrid, fiind bănuit că conducea o celulă jihadistă pe care ar fi format-o după ce a părăsit Siria și aștepta verdictul.

Acesta a fost găsit mort de gardieni, în închisoarea El Puerto III din Cadiz, din sud-vestul Spaniei.

Încă nu se știe cauza morții acestuia, dar în presa locală a apărut o informație neconfirmată că trupul său nu prezenta semne evidente de violență când a fost găsit în celulă, potrivit Daily Mail.

O investigație internă a Serviciului Penitenciar spaniol va avea loc acum, iar familia sa va avea dreptul de a efectua propria autopsie, pe lângă cea oficială a autorităților, pentru a stabili cauza exactă a morții.

O anchetă separată va fi efectuată de un tribunal din El Puerto de Santa Maria.

El a fost arestat împreună alți doi bărbați, la mai puțin de o săptămână după ce aduși contrabandiști pe o plajă de pe coasta de sud-est a Spaniei, în aprilie 2020.

Abdel Bary s-a născut în Egipt, dar a studiat la Londra. I s-a retras cetățenia britanică după ce s-ar fi alăturat ISIS și a fost pus sub acuzare după ce a fost arestat într-un apartament închiriat în Almeria.

Procesul său în dosarul de terorism s-a încheiat pe 14 iulie și își aștepta sentința. Abdel Bary risca o pedeapsă de până la nouă ani de închisoare dacă ar fi fost găsit vinovat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult