Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un camion a forțat barierele de la Casa Albă. Șoferul a fost încătușat imediat. Ce s-a găsit în mașină

Un camion a încercat să pătrundă în zona de securitate din jurul Casei Albe, lovind barierele, luni seară. Șoferul a fost arestat, iar primele date ale investigației arată că ar fi lovit intenționat barierele.

Șoferul unui camion a lovit barierele de securitate instalate în piaţa Lafayette din Washington, în apropiere de Casa Albă, a anunţat un purtător de cuvânt al Serviciului secret al SUA (USSS), transmite Reuters, citat de Agerpres.

Forțele de ordine au găsit în camion un steag nazist, potrivit NBC News.

„Nu s-au înregistrat răniţi în rândul personalului Serviciului secret sau al Casei Albe, iar cauza şi modul în care s-a produs incidentul rămân sub investigaţie", a scris pe Twitter Anthony Guglielmi, responsabil pentru comunicare al Serviciului, organismul ce asigură în SUA protecţia preşedinţilor. Oficialul a menţionat într-un al doilea mesaj pe Twitter că „este posibil ca şoferul să fi lovit intenţionat barierele". O filmare difuzată pe social media, căreia Reuters nu i-a putut verifica autenticitatea, arată un camion izbindu-se de la mică distanţă de bariere, pentru a doua oară, după cum susţine autorul postării. Au fost închise mai multe străzi şi alei pietonale. Potrivit Washington Post, hotelul Hay Adams, situat în zonă, a fost evacuat la solicitarea USSS.

Inițial, Poliţia Districtului Columbia a verificat camionul şi nu a găsit nimic suspect, a mai indicat Serviciul Secret al SUA.

Citește și
volodimir zelenski despre scurgerile de informatii
Ce spune Zelenski despre scurgerile de informații ultrasecrete din SUA: „Un spectacol de televiziune”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult