Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat a murit după ce a mâncat ouă de țară care aveau salmonella. Ce simptome a avut

Un bărbat în vârstă de 65 de ani a murit după ce s-a infectat cu salmonella, după ce a mâncat ouă de rață pe care le-a cumpărat la țară.

Niptoon Tavakoli, din Doncaster, Marea Britanie, a dezvoltat unul dintre cele mai grave cazuri pe care medicul său le-a văzut vreodată, în ciuda faptului că a mâncat ouăle la cel mult trei zile după ce le-a cumpărat și le-a gătit bine în iunie 2019, potrivit unei anchete recente.

Ce simptome a început să aibă Niptoon, după ce a mâncat ouăle de țară

După patru zile de la primele simptome, el suferea de dureri severe, avea pete pe piele, iar buzele și unghiile deveniseră albastre, a spus soția sa, Cheryl, citată de Metro.

După ce a fost dus la spital, a fost tratat cu antibiotice, dar nu și-a revenit. Era deja prea târziu pentru a încerca o intervenție chirurgicală, deoarece infecția a pătruns adânc în corpul său și a murit nouă săptămâni mai târziu.

Niptoon, care s-a mutat în Marea Britanie din Iran când avea 19 ani, se pensionase după o carieră în managementul comerțului și catering cu luni înainte să se îmbolnăvească.

Citește și
poluarea aerului
Studiu: Cauza morții premature a milioane de oameni. Provoacă cancere și boli cardiace grave

Cheryl a spus juriului anchetei: „Nu l-am văzut niciodată atât sănătos. Era fericit. Se bucura de viață și aștepta să mă alătur lui la pensie. [Avea] o mulțime de planuri.”

Femeia a spus că au cumpărat o cutie cu șase ouă de la o tarabă, în timpul unui spectacol în Scunthorpe.

Soțul ei a mâncat două dintre ouă a doua zi și alte două peste două zile, a spus ea.

„Le-a prăjit foarte bine. Nu-i plăceau ouăle prea lichide,” a adăugat aceasta.

Niptoon a început să sufere de diaree și vărsături în acea noapte, care s-au agravat în ziua următoare, în timp ce ea a călătorit fără tragere de inimă în Essex din cauza unui deces în familie.

Paramedicii au refuzat să-l ducă la spital și „l-au tratat ca și cum era un bătrân agitat care doar avea diaree și vărsături”

Cheryl a spus că Niptoon a chemat o ambulanță și i-a spus că paramedicii refuză să-l ducă la spital, dându-i în schimb sfaturi.

Ea s-a întors acasă a doua zi și a avut grijă de el încă două nopți, înainte de a suna din nou la numărul de urgență, când a observat că înfățișarea lui se schimbă, de teamă că va intra în sepsis.

Aceeași echipă de parademici l-a dus la Doncaster Royal Infirmary, dar nu a mers cu lumini albastre și „l-a tratat ca și cum ar fi un bătrân agitat care doar avea diaree și vărsături”, a susținut Cheryl.

El a trebuit să roage asistentele să fie scos din sala de așteptare de la urgențe, a adăugat ea.

Dr. Jon Maskill, specialist în terapie intensivă, care l-a internat pe Niptoon, a spus: „Din experiența mea, această severitate a salmonelei este neobișnuită. Nu este ceva ce vezi des. Fac terapie intensivă de 27 de ani. Este doar a doua persoană pe care am întâlnit-o cu acest grad de salmonella.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult