Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat a fost obligat de judecători să își despăgubească fosta soție pentru treburile casnice și îngrijirea copiilor

Un bărbat a fost forțat de o curte de justiție din China să o despăgubească pe fosta lui soție pentru toate treburile casnice și treburile legate de îngrijirea copiilor pe care le-a făcut de-a lungul căsiciei de șapte ani.

Judecătorii din orașul Suzhou i-au ordonat lui Tan în mai să o plătească pe Wang 30.000 de yuan, echivalentul a 4.490 de dolari, potrivit publicației chinezești Litchi News, citată de Insider.

Cât timp au fost căsătoriți, Wang a fost casnică full-time și a fost principalul îngrijitor al fiului cuplului, în vârstă de șapte ani, iar Tan a lucrat.

„Wang a făcut toate treburile casei, inclusiv spălatul rufelor, gătitul, îngrijirea copiilor și cumpărăturile, așa că i-a cerut despăgubiri,” a spus un grefier al tribunalului.

„Dar domnul Tan nu a recunoscut însemnătatea treburilor casnice – acesta nu a simțit că ea a contribuit prea mult în relație din punct de vedere financiar,” a adăugat grefierul.

Citește și
Tribunal China
Un tribunal din China l-a obligat pe un bărbat să-și plătească soția pentru treburile casnice
Mulți utilizatori din mediul online cred că despăgubirile pe care trebuie să le plătească Tan sunt prea mici

Cazul a generat dezbateri aprinse în mediul online despre valoarea muncii casnice, mulți utilizatori spunând că despăgubirile pe care trebuie să le plătească Tan sunt prea mici.

Un utilizator al platformei chinezești Weibo, care se aseamănă Twitter-ului, a spus că și bărbații trebuie să contribuie la treburile casnice, în timp ce altul a subliniat că 30.000 de yuan nu ar acoperi nici măcar costurile anuale pentru o dădacă.

Potrivit Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), femeile din China muncesc fără plată timp de patru ore pe zi pentru treburile casei și îngrijirea copiilor, de două ori și jumătate mai mult decât bărbații chinezi.

CITEȘTE ȘI: Marea Britanie lansează cel mai mare experiment al săptămânii de muncă de patru zile. Ce alte țări vor testa regimul de lucru

Fosta prințesă a Qatar-ului Kasia Gallanio, găsită moartă în Spania. Care ar fi cauza decesului

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult