Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat a găsit o comoară în timp ce se plimba într-o zonă rurală. „O descoperire pe care o faci o dată în viață”

Un bărbat din Marea Britanie a făcut o descoperire incredibilă într-o zonă rurală de lângă Thorncombe, în sud vestul Angliei.

David Board, în vârstă de 69 de ani, a găsit un inel medieval „uimitor” cu diamante, în „stare aproape perfectă”, în timp ce folosea un detector de metale, potrivit CNN.

Valoarea estimată a bijuteriei este între 30.000 și 40.000 de lire sterline (35.500 de dolari și 47.300 de dolari) și va fi scoasă la licitație la sfârșitul lunii noiembrie.

Board a numit inelul „o descoperire pe care o faci o dată în viață”.

„Probabil că nu va mai exista niciodată altul ca (inelul) acesta. Pe atunci, fiecare inel era individual și unic, nu produs în masă ca astăzi. Este uimitor”, a spus el într-un interviu pentru CNN.

Board a reluat activitatea de detectare a metalelor în 2019, după ce în anii '70 nu a reușit să găsească nimic pe plajele locale. Și acum trei ani își pierduse speranța, când, dintr-odată, a primit un semnal pe detectorul de metale, lângă o potecă. Inițial, a crezut că obiectul era un ambalaj de bomboane, iar mai apoi, când l-a dezgropat plin de noroi, a crezut că era doar un „fier vechi” și l-a băgat în buzunar.

Ulterior, când a ajuns acasă și l-a spălat, a realizat că era vorba despre un inel de aur.

Inelul este în „stare aproape perfectă”, a spus într-un comunicat Nigel Mills, consultant în monede și antichități. Inelul de aur este format din două benzi împletite, pentru a simboliza uniunea conjugală și un diamant.

În interiorul inelului este o inscripție franceză medievală: „Ieo vos tien foi tenes le moy”, care se traduce prin „Îți păstrez credința, păstreaz-o pe a mea”, potrivit casei de licitații reprezentate de Mills.

Din cauza locației descoperirii și a calității inelului, experții Noonans au presupus că este verigheta lui Joan Brook, dăruită de soțul ei, Thomas Brook.

Căsătoria lor din 1388 a adus o mare bogăție familiei Brook, deoarece Joan era văduva lui Robert Cheddar, un comerciant de stofe înstărit și de două ori primar al Bristolului, un oraș din vestul Angliei.

Inelul reflectă o perioadă în care noțiunile medievale de cavalerism și dragoste curtenească erau la apogeu.

Inelul este cunoscut acum drept „inelul medieval cu diamant Lady Brook” și va fi scos la licitație pe 29 noiembrie.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult